Spoločný zraz slovenských juniorov a výberu do 17 rokov v Košiciach ukázal veľa pozitív

Počas troch februárových dní 2. až 4. februára sa v Košiciach uskutočnil zraz výberov dorastencov U17 a juniorov U19.

V priestoroch Hádzanárskej haly absolvovali hráči tréningy a rovnako aj spoločný tréningový zápas oboch výberov.

Nechýbali videorozbory, analýzy a prednáška na tému "Životospráva" v podaní trénera Patrika Pelegrina, ktorý spoločný zraz (U17+U19) a aj regionálne zrazy výberov U15 hodnotí pozitívne. 


"Spoločný zraz reprezentačných výberov U17 a U19, resp. prienikovo aj spojené regionálne zrazy U15 hodnotím na základe spätnej väzby od kolegov, ale aj nominovaných hráčov, či divákov (tréneri, rodičia, funkcionári) na tribúnach pozitívne. S ohľadom na funkciu pri mládežníckych výberoch je mojou úlohou vždy vypracovať komplexnú metodiku časovo-obsahového harmonogramu nielen pre výber U17, ktorého som hlavným trénerom, ale aj pre U15, kde máme kontinuálne nastavený systém tréningov na princípe small games s rastúcou obtiažnosťou technicko (herné návyky)-kondičného zamerania (parametre zaťaženia), edukačných blokov a so začiatkom druhej fázy sezóny aj zápasových konfrontácií s aktuálnym cieľom vycestovať na konci sezóny za zahraničnými družstvami."

Vzájomný zápas oboch výberov splnil účel a umlčal skeptikov. Výsledok nebol dôležitý

Sobota večer patrila aj tréningovému zápasu medzi oboma výbermi. Obom trénerom - Patrikovi Pelegrinovi (U17) a Jakubovi Horeckému (U19) ukázal modelový zápas pozitívne ale aj negatívne aspekty hry u nominovaných hráčov. Pokračuje Patrik Pelegrin. 

"Vo vzduchu sme evidovali viac skeptikov v rámci modelovaného zápasu SVK U17 vs. SVK U19, ale myslím, že sme prítomných nesklamali, práve naopak. Výsledok dôležitý nebol, už vopred sme sa dohodli s kolegom Horeckým, že 2x 15-minútovky sa prispôsobíme sparingovo my U19-ke a potom naopak, aby sme dokázali identifikovať mieru plnenia “povinností” hráčov v rámci priebežne zadávaných úloh na ihrisku. Hodnotenie U19 nechám na kolegovi, ale za U17 sme boli s kolegami z RT: Baránek-Ondrášik milo prekvapený ako ponúknutú príležitosť chalani uchopili a ukazáli vysokú mieru hernej inteligencie ako sa zdravo-sebavedomo pobiť o repre dres a myslím, že mnohí z nich zamotali hlavu aj trénerom z vyššej kategórie." 


 

"Podmienky v rodných Košiciach boli na solídnej úrovni v požadovanom štandarde a verím, že ich budeme postupne zlepšovať pre všetky mládežnícke výbery, nie však z pohľadu ubytovania, či stravy, ale hlavne kvôli možnosti konfrontovať sa zápasovo so zahraničím - to nás reálne posunie o pomyslený schod nahor." tréner Patrik Pelegrin 

 


Súčasťou zrazu boli aj videorozbory, analýzy a prednáška 

"Neskôr v rámci video-analýzy sme samozrejme postupným rozfázovaním herných situácií objavovali aj viacero pochybení, ale vzápätí sme sa snažili ponúknuť optimálne riešenia, na ktorých musia zapracovať aj v klubovej činnosti. Prednáškový blok “Životospráva” prebehol formou interakcie a slúžil hlavne ako uvedomovací element dôležitosti vybraných blokov: výživa, hydratácia, spánok, regenerácia aj s konkretnými príkladmi, ktoré osobne obdržia v e-verzii. Podmienky v rodných Košiciach boli na solídnej úrovni v požadovanom štandarde a verím, že ich budeme postupne zlepšovať pre všetky mládežnícke výbery, nie však z pohľadu ubytovania, či stravy, ale hlavne kvôli možnosti konfrontovať sa zápasovo so zahraničím - to nás reálne posunie o pomyslený schod nahor. Držím všetkým palce, aby na sebe vytrvalo pracovali na ihrisku, aj mimo neho."


Pozrieme sa aj na hodnotenie zrazu z pohľadu hlavného trénera výberu U19 - Jakuba Horeckého. 

"Na kempe v Košiciach bola v rámci dlhodobého konceptu prípravy na programe najmä hra na útočnej polovici súpera. Hráči absolvovali celkovo 5 tréningových jednotiek a konfrontačný zápas s výberom U17. Počas tréningových jednotiek bolo možné badať zlepšovanie vo vyššie spomenutom zameraní, tiaha zápasu však niektorých hráčov vrátila do automatizmov a kvalita prevedenia sa logicky znížila. Máme pred sebou kopu práce ale hráči majú perfektný základ a to je ich vôľa odovzdať reprezentácii maximum."


Fotografie zo zrazu juniorov v Košiciach nájdete na našom Flickri - TU - postupne budú doplnené aj o ďalšie. 

 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter