Hráčky z Mútneho pravdepodobne zamieria do extraligového Tvrdošína

V prvej lige žien pôsobí FBK Hornets Mútne už tri sezóny. Najlepšie umiestnenie dosiahli Oravčanky vo svojej premiérovej účasti a to piatu priečku. Dva ročníky za sebou skončili na šiestom mieste. Vyzerá to však na určitú pauzu, pretože v Mútnom sa budú snažiť o celkový reštart klubu a začínajú s dôrazom na mládež.

 

Štart do sezóny mali oravské „sršne“ celkom vydarený. Vyššia prehra prišla však v piatom kole s neskorším víťazom ligy Prešovom. V polovici súťaže prišli tri po sebe idúce remízy a treba povedať, že Mútne od krajšieho štvrtého miesta delil len jediný bod... „Najlepšie umiestnenie sme dosiahli v premiérovej sezóne, keď bola veľká eufória z florbalu v našej obci. Vtedy sme dosiahli aj s juniorkami piate miesto na Majstrovstvách Slovenska. Eufória bola aj u chalanov. Tí postúpili do extraligy juniorov. Paradoxne potom u dievčat nás začali trápiť zranenia  a odchody hráčok. Vypadla nám top strelkyňa Dominika Serdelová pre zranenie chrbta. Jej dosiahnutých 50 bodov v produktivite nám chýba už druhý rok,“ skonštatoval tréner ženského družstva FBK Hornets Mútne Anton Kapičák a vzápätí dodal: „Odišla nám brankárka, rozpadol sa prvý útok. Nanovo sa nám podarilo poskladať prvú formáciu, ale absentovala kvalitatívne druhá. V každej sezóne sme dokázali poraziť nejakého silného súpera. V tej minulej sme dokázali zdolať len tímy zo spodnej časti tabuľky. Koniec sezóny sme dohrávali v ôsmich hráčkach, čo ma mrzí, hlavne v domácich zápasoch. Máme skvelý prvý útok, ale druhý nemôžme poskladať. Nedá sa hrať celú sezónu s minutážou 50 minút prvý útok a 10 minút druhý.“

 

V Mútnom to vyzerá tak, že po junioroch, ktorí neplánujú prihlásiť svoje družstvo do extraligy sa neprihlásia do prvej ligy ani ženy a tak v tejto obci bude chýbať pravidelná celoštátna súťaž. „S účasťou v budúcej sezóne prvej ligy to nevidím reálne. Maturantky odídu na vysoké školy. Nedajú sa plnohodnotne nahradiť mladšími. Navyše si mladšie veľmi nerozumejú so staršími. Viac to vidím tak, že dievčence prestúpia a posilnia niektoré tímy z extraligy. Sme v kontakte s Tvrdošínom a bola by to najlepšia cesta pre ich progres. Skôr si myslím, že postavíme do súťaží mládežnícke družstvá. Pokúsime sa o postupný reštart klubu a budeme poctivo pracovať s mládežou, lebo tá je vďačná,“ prezrádza kouč Mútneho.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter