Juniorom naďalej vládne Kvasnica

Juniorom roka sa, zhodne ako vlani, stal útočník 1. FBC Trenčín Tomáš Kvasnica. V hodnotenej sezóne 2019/2020 sa usadil v seniorskej reprezentácii pod vedením Radomíra Mrázka a patril medzi strojcov spanilej jazdy Trenčanov v extralige mužov.

V našej najvyššej súťaži nazbieral Kvasnica v 22 zápasoch základnej časti 59 bodov za 34 gólov a 25 asistencií. Osem zápasov stihol odohrať aj v základnej časti extraligy juniorov, kde pridal senzačných 46 bodov (24+22) a v troch dueloch play-off mal bilanciu 6 gólov a 4 asistencie. „Myslel som si, že tento rok sa anketa Florbalista roka možno ani neuskutoční, keďže sezóna sa pre koronavírus nedohrala. Každopádne ma toto ocenenie veľmi teší, rovnako ako to prvé,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Tomáš Kvasnica.

„Uplynulá sezóna bola celkom dobrá, keďže sme skončili na prvom mieste. Taktiež aj individuálne sa mi celkom darilo. V útoku sme si rozumeli, takže to išlo, ale stále sa treba zlepšovať. Je veľká škoda, že sa play-off neuskutočnilo,“ uviedol stále iba 17-ročný útočník.

Kvasnica v hlasovaní florbaloých odborníkov a zástupcov médií predstihol druhého klubového a reprezentačného spoluhráča Samuela Virgu a Romana Faitha z ATU Košice. Poslednému menovanému sa darí aj v ľadovom hokeji a v sezóne 2020/2021 by mal pôsobiť v družstve Bratislava Capitals v nadnárodnej súťaži. „Na to, prečo si hlasujúci vybrali práve mňa, sa treba spýtať ich,“ pokrčil ramenami Kvasnica.

Na záver priznal, že v lete mal možnosť odísť do zahraničia, no usúdil, že na zo má ešte čas. „Ponuku som síce mal, ale ešte som nemal v pláne odísť z Trenčína. Túto sezónu chcem zabojovať o titul v juniorke i v mužoch,“ odhodlane uzavrel produktívny útočník, ktorý v predchádzajúcom ročníku odohral šesť súťažných stretnutí za seniorskú reprezentáciu SR a získal v nich 6 bodov (2+4).

 

Konečné poradie ankety Junior sezóny 2019/2020:

1. miesto: Tomáš Kvasnica (1. FBC Trenčín)
2. miesto: Samuel Virga (1. FBC Trenčín)
3. miesto: Roman Faith (ATU Košice)



Odoberajte newsletter