Kapitán posledných Otrokovíc Gál verí v záchranu v superlige

Posledné miesto v českej najvyššej súťaži momentálne okupuje tím Panthers Otrokovice. V klube robia všetko pre to, aby sa medzi tamojšou elitou udržali. Okrem rošády na trénerskom poste, keď Michala Kvapila nahradil Karel Ťopek, sa udiala aj výmena na pozícii kapitána. Tým sa stal slovenský útočník Ladislav Gál.

 

„Po tom, ako sa nám nedarilo, chcel Lukáš Kvapil dodať tímu nový impulz a vzdal sa pásky. Voľba padla na mňa, tak som sa jej ujal. Po príchode nového trénera bolo iba oznámené, že kapitán zostáva. Samozrejme, cítim väčšiu zodpovednosť, ale po zvolení som oslovil niektorých hráčov, s ktorými sme si rozdelili úlohy v tíme. Zatiaľ to klape. A verím, že sa to v najdôležitejšej časti sezóny premietne aj na ihrisku,“ povedal Ladislav Gál pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

 

Otrkovice na chvoste 14-členného pelotónu zaostávajú za predposledným klubom TJ Sokol Královské Vinohrady o štyri body. Z víťazstva sa v lige tešili dosiaľ naposledy 3. januára. „Cesta za záchranou môže byť pre náš ešte dlhá a sezóna môže trvať až do mája, ale, samozrejme, nikto nevie, ako sa situácia okolo vírusu bude ďalej vyvíjať. Nálada v tíme je dobrá, každým tréningom a zápasom cítime, že naše výkony a nasadenie idú hore,“ uviedol 27-ročný útočník. 

 

Slovenský reprezentant neprežíva ideálny ročník ani z individuálneho hľadiska. Dosiaľ odohral 18 zápasov, v ktorých získal 10 bodov za 6 gólov a 4 asistencie. V hodnotení produktivity Slovákov v superlige je na štvrtom mieste. „Toto je pre mňa najťažšia sezóna, akú som kedy zažil. Do konca novembra u mňa prebiehalo všetko ako malo, cítil som sa skvele. Začiatkom decembra som bol pozitívne testovaný, prvý zápas po karanténe ma postihlo zranenie, následne ďalšie. Teraz sa snažím všetko dohnať, aby som bol pripravený na najdôležitejšiu časť sezóny,“ prezradil odhodlane.

 

V Otrokoviciach je dlhodobo na hosťovaní z Vítkovíc, ktoré sú na opačnej strane tabuľky, patrí im druhé miesto. Odchovanec ATU Košice však aktuálne o návrate do kmeňového klubu neuvažuje. „Nad ďalšou sezónou som sa zatiaľ nezamýšľal. Momentálne mám v hlave jediný plán. Urobiť všetko, čo je v mojich silách, aby sme s chlapcami zachránili pre Otrokovice superligu. V tejto situácii sme spoločne a spoločne to aj zvládneme. Je krásne, ako dokáže tím držať spolu,“ uzavrel Gál.

 

Dres tímu Panthers Otrokovice si obliekajú aj ďalší Slováci – Peter Nehila, Šimon Šmajda a donedávna aj Martin Grlický.



Odoberajte newsletter