SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: M. Šponiarová cez víkend 1+6, prvý gól Kvasnicu

V uplynulých dňoch sa v zahraničí darilo najmä slovenskej reprezentantke Michaele Šponiarovej, ktorá v rámci dvojkola českej najvyššej súťaže žien strelila jeden gól a získala šesť asistencií. V presných zásahoch i produktivite patrí medzi ligovú elitu. V mimoriadne kvalitnej švajčiarskej NLA sa tentoraz jednou asistenciou prezentoval Michal Dudovič, stále najlepší strelec súťaže. Prvý gól v českej superlige dosiahol Tomáš Kvasnica.

 

Švajčiarsky Wiler-Ersigen v skupine víťazov NLA podľahol na vlastnej palubovke Zugu 5:6 po samostatných nájazdoch. Michal Dudovič prihral Joonasovi Pylsymu v 54. min na gól, ktorým poslal do predĺženia. Reprezentant SR má v tejto sezóne na konte zatiaľ 20 gólov a 8 asistencií a Wiler sa aj vďaka jeho produktivite opäť dotiahol na čelo tabuľky.

 

Jediný krajan, ktorý sa v sobotu bodovo presadil v českej superlige je Ivan Tomčo. Pripísal si jednu asistenciu pri víťazstve Bohemians nad Ostravou 11:4. 

 

V nedeľu naňho nadviazal prvým presným zásahom v súťaži Tomáš Kvasnica, ktorý sa podieľal na víťazstve Vítkovíc nad domácim TJ Sokol Královské Vinohrady 9:6. Pri piatich superligových štartoch má mladý útočník na konte štyri body (1+3).

 

Posledné Otrokovice prehrali na palubovke Chodova 3:12. Vo všetkých góloch hostí mali prsty slovenskí florbalisti. Kapitán tímu Ladislav Gál sa sám strelecky presadil, na ďalšie dva zásahy prihral Peter Nehila.

 

Až sedem bodov získala počas dvoch víkendových zápasov skúsená reprezentantka SR Michaela Šponiarová. Najprv v sobotu nazbierala štyri asistencie pri víťazstve 15:1 na palubovke pražského tímu Start98. Po jednom góle lídra tabuľky dosiahli Alžbeta Ďuríková a Lenka Lenčéšová. Šponiarová pri nedeľňajšom domácom víťazstve nad Bohemians 9:2 pridala ďalší presný zásah a dve asistencie. Jedenkrát prekonala brankárku hostí Denisa Ferenčíková. Michaela Šponiarová je s devätnástimi gólmi na delenom prvom mieste v hodnotení strelkýň a v tabuľke produktivity jej patrí s 33 bodmi druhá priečka.

 

Chodov v sobotu vyhral na palubovke Bulldogs Brno 9:1. Dvoma bodmi za gól a asistenciu pomohla tretiemu tímu v tabuľke Kristína Belicová. Jedným gólom prispela Kristína Hudáková ku sobotňajšiemu triumfu Ostravy nad Jičínom 9:4 a počas prvého víkendového dňa si štatistiky o jednu asistenciu obohatila aj Daniela Kvásková zo Střešovíc pri pohodlnom víťazstve nad domácou Mladou Boleslavou 6:0. 

 

V nedeľu, okrem už vyššie uvedených hráčok Vítkovíc, sa presadila iba jedna ďalšia Slovenka. Radka Rennerová prihrala na gól pri víťazstve Olomouca nad Mladou Boleslavou 3:1.


Súvisiace články


Odoberajte newsletter