SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Skvelý Ujhelyi, Čonka-Skyba s prvými bodmi

Počas uplynulého hracieho víkendu v českej najvyššej súťaži zažiaril reprezentant SR Lukáš Ujhelyi. V drese Sparty Praha získal v sobotu päť bodov za hetrik a dve asistencie. Zároveň ho vyhlásili aj za najlepšieho hráča stretnutia. Prvé body po zranení a prestupe do Vítkovíc si pripísal Filip Čonka-Skyba. Víkendový itinerár ovplyvnila tragická udalosť.

 

Spartu Praha čakal iba jeden zápas, no o to viac gólov súperovi nastrieľala. V mestskom derby „rudí“ deklasovali Black Angels 18:7.  Z pohľadu Sparty ide o nový rekord v počte dosiahnutých presných zásahoch v jednom superligovom stretnutí. Až v piatich z nich mal prsty slovenský florbalista Lukáš Ujhelyi. Ku gólom v 16., 52. a 54. minúte pridal dve účinné prihrávky. Rovnakým bodovým ziskom mu konkuroval spoluhráč Mikuláš Krbec, no za najlepšieho hráča Sparty vybrali práve nášho reprezentanta.

 

„Kalendárny rok 2020 sme ukončili riadnou nádielkou, čiže môžme byť iba spokojní. V druhej tretine sme s nimi začali hrať otvorenú hru, v tom sú silní, vedia si prihrať cez celé ihrisko a nejako to doklpenúť do bránky, takže počas oddychového času sme si hovorili, aby sme upokojili hru. Pokiaľ  sme ju kontrolovali, bolo to jednoznačne v našej réžii,“ povedal pre klubové spravodajstvo 24-ročný útočník.

 

Na víťaznú vlnu sa po nezdare z uplynulého týždňa vrátili Vítkovice, priebežný líder súťaže. Úspešne si počínal Filip Čonka-Skyba, pre ktorého to bol iba druhý hrací víkend po podpise zmluvy. V sobotu pri víťazstve 5:3 na palubovke Českej Lípy si pripísal prvý bod v sezóne za asistenciu, o deň neskôr takisto prihral na presný zásah a dokonca aj sám skóroval, čím prispel k triumfu 10:5 nad Sokolom Královské Vinohrady.

 

Skvelým výkonom si líderskú pozíciu v tabuľke produktivity slovenských florbalistov v superlige poistil Lukáš Ujhelyi. Na konte má už 16 bodov (12+4), na ktoré potreboval deväť duelov. O zápas menej odohral Ladislav Gál z Otrokovíc, ktorý má 9 bodov za päť presných zásahov a štyri účinné prihrávky. Tretia priečka patrí osembodovému Ivanovi Tomčovi (5+3) z Bohemians.

 

Víkendový program českej najvyššej súťaže poznačila tragická udalosť. Florbalovú rodinu navždy opustil brankár Chodova Michal Rebro. Tridsaťtriročný gólman prestúpil do Chodova iba pred aktuálnou sezónou, predtým v roku 2015 získal majstrovský titul s Tatranom Střešovice. Chytal aj za Future, Liberec a Bohemians. Pred sobotňajším zápasom Tatran Střešovice – Chodov prišla správa o jeho úmrtí a duel odložili, rovnako ako súboj Chodova s Otrokovicami, naplánovaný o deň neskôr.



Odoberajte newsletter