Kto bude po víkende novým lídrom prvej ligy mužov?

Neúplný program dvoch kôl má pred sebou prvá liga mužov, ktorá počas víkendu pokračuje súbojmi tretieho a štvrtého kola. Karanténnu stopku majú lídri súťaže z FBK Hornets Mútne, no zvyšných jedenásť duelov ponúkne zaujímavé zápolenia. Udržať si neporaziteľnosť budú chcieť určite Detva, Dubnica nad Váhom, Raptors ale aj Topoľčany, ktoré majú odohratý o zápas menej. Napraviť si reputáciu majú záujem hráči Žltého Snehu Košice, ktorí zbabrali vstup do sezóny.

 

Detvanci majú obrovskú príležitosť usadiť sa na čele tabuľky. V domácej hale privítajú bratislavský Hurikán a v nedeľu aj nováčika s vysokými ambíciami TEMPISH CAPITOL Floorball Club. „Sezónu sme rozbehli dvoma víťazstvami, čo nás teší, ale dôležité je, aby sme ich potvrdili na domácej palubovke. Keďže situácia je aká je a nikdy nevieme kedy môže nastať prerušenie súťaže, tak do každého zápasu ideme s cieľom, aby sme si ho hlavne užili, z chuti si zahrali a keď sa podarí, aby sme aj vyhrali. Očakávam, že liga bude vyrovnaná ako tomu bolo aj minulý rok. Čiže aj najbližšie zápasy budú určite náročné, no spravíme všetko preto, aby sme boli úspešní. Každý ma nejaké ciele a tak isto aj družstvo CAPITOL. Keďže sme s nimi ešte nehrali, môžme len diskutovať o ich sile a zručnostiach. Uvidíme, čo prinesie zápas a hlavne ďalší vývoj súťaže,“ povedal kapitán Detvy Martin Chamula.

 

S jedným víťazstvom, no stále bez straty bodu sú aj „Žochári“ z Topoľčian. Chlapci uspeli v Partizánskom, ktoré zdolali 9:7. Teraz ich čakajú dve domáce stretnutia proti košickému Žltému Snehu a Starej Ľubovni. „S ohľadom na celú situáciu na Slovensku sme vôbec radi, že v súťaži môžme pokračovať. Popravde nás to trošku zaskočilo, ale na súperov sme pripravení dostatočne a veríme, že body zostanú doma. So Žltým Snehom hráme väčšinou férové a vyrovnané zápasy a je to určite jeden z našich obľúbenejších súperov v lige. Uvidíme, či sa nám ich po dlhšej dobe opäť podarí zdolať, ale tešíme sa na nich. Stará Ľubovňa je pre nás takou malou neznámou, videli sme ich síce párkrát na turnajoch, ale to rozhodne nemôžeme považovať za smerodajné. Je to nováčik a určite budú chcieť brať body, no veríme, že ich nepodceníme a predvedieme výkon hodný výhry,“ povedal tréner Topoľčian Daniel Hatala.

 

Na Orave sa chystá derby bez divákov, no družstvá z Rabče a Dolného Kubína si určite na ihrisku nič nedarujú. Raptors sa sústredí len na tento súboj, pretože zajtra má voľno. Súboj s Mútnym je pre karanténu hostí odložený.

 

Dubničania sa tiež chystajú udržať si neporaziteľnosť a budú mať na to príležitosť vo dvoch domácich dueloch proti bratislavským celkom CAPITOL a Hurikánu. Harvard Partizánske sa strojí na Starú Ľubovňu a Žltý Sneh. Do hlavného mesta vycestujú hráči Nitry, ktorí sa po dvoch prehrách pokúsia bodovať proti White Eagles.

 

Podrobný program všetkých zápasov, ale aj neskorších výsledkov nájdete TU.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter