Kvalita prvej ligy je každý rok vyššia, myslí si M. Bulko

V uplynulej sezóne patril medzi opory zadných radov 1. FBC Trenčín a prepracoval sa aj do reprezentačného kádra. Od nového ročníka sa však z extraligových paluboviek z vlastného rozhodnutia vytratil. Na florbal však úplne nezanevrel, nastupuje v druhej najvyššej domácej súťaži za Dubnicu nad Váhom.

„Vždy som hral florbal, pretože ma bavil. V poslednom čase som mu však už nechcel obetovať všetok voľný čas a rovnako ma už ani nebavil v Trenčíne tak, ako kedysi. Od začiatku letnej prípravy som sa pohrával s možnosťou odísť z extraligy práve z týchto dôvodov,“ povedal Marek Bulko pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

V jeho prípade existovala veľká šanca, že by si zahral na majstrovstvách sveta, ktoré sa mali uskutočniť v závere tohto roka. Napokon ich však fínski organizátori spolu s Medzinárodnou florbalovou federáciou (IFF) preložili. „Motivácia to určite bola, ale už koncom júla, keď požiadal fínsky zväz o presun, bolo všetkým jasné, že MS sa neodohrajú. Rovnako ako som bol prekvapený, že pred majstrovstvami sveta v Prahe 2018 na mňa tréneri zabudli, som bol teraz prekvapený, že som sa dostal do pozornosti trénera Mrázka, a mohol si pod jeho vedením zahrať v kvalifikácii,“ uviedol skúsený obranca.

V lete sa rozhodol, že si chce od extraligy dať, minimálne dočasne, prestávku. Na spolupráci sa dohodol s Dubnicou nad Váhom, ktorá pôsobí o súťaž nižšie. „Niektorí chlapci v Trenčíne neboli nadšení, ale pochopili moje dôvody. Uvoľnil som miesto v zostave, takže možno sa niekto aj potešil, ale to už ja nezistím. V posledných sezónach som sa chodil pravidelne pozerať na zápasy Dubnice, keďže halu mám päť minútu od domu. Vedel som, že liga má rok od roku vyššiu kvalitu. V tejto sezóne je v lige mnoho bývalých reprezentantov, extraligových hráčov, ale aj florbalistov, ktorí by boli vysoko v extraligovej produktivite. Môj osobný názor je ten, že extraliga je viac o taktike a individualitách. Prvá liga je viac o bojovnosti a tímovosti.“

Dvadsaťosemročný florbalista naďalej sleduje aj počínanie si bývalých spoluhráčov z 1. FBC Trenčín. „Videl som celý zápas proti ATU Košice, kde odohrali chalani dobrý duel. Pozrel som si ešte highlighty zápasu so Spišskou Novou Vsou, ten bol ale v jasnej réžii 1. FBC. Pri ostatných zápasoch som si pozrel výsledok a hlavne štatistiky. S kapitánom Braňom Mituchom sa vždy hecujeme, takže vždy skontrolujem jeho body a body ostatných chalanov,“ prezradil.

ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom je po štyroch zápasoch na piatom mieste tabuľky I. ligy mužov so ziskom deväť bodov. Rovnaký bodový zisk majú však aj druhé Topoľčany. Bulko nazbieral takisto deväť kanadských bodov za štyri presné zásahy a päť asistencií. „Kedysi by som bol nahnevaný, lebo určite tých osobných bodov mohlo byt viac. Dnes má teší hlavne to, že sme vyhrali prvé tri stretnutia s veľmi ťažkými súpermi a s veľkými adeptmi na postup, ktorými Capitol a Žltý Sneh určite sú. Duel u nováčika v Starej Ľubovni bol rovnako veľmi náročný. V zápase s Hurikánom nám chýbali sily, pretože máme veľa hráčov zranených. To je asi jeden plus dnešnej situácie, že sa budú môcť dať chlapci zdravotne do poriadku a ako mužstvo budeme ešte silnejší,“ vyhlásil odhodlane.

A ako bude tráviť najbližšie dni?

„Mali sme s chalanmi v Dubnici plán na skupinové tréningy vonku a na turistiku niekde do terénu. Takto si pôjdem zabehať sám, určite pôjdem aj niekde do hôr a keďže bývam v rodinnom dome, práce okolo neho je vždy dosť, čo beriem ako istú formu tréningu,“ zakončil Marek Bulko.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter