Michaela Šponiarová: „Pokúsime sa prekvapiť!“

Štyri víťazné súboje posunuli slovenské reprezentantky do štvrťfinále Majstrovstiev sveta, v ktorom už niet slabého súpera. Naše dievčatá čakajú vicemajsterky sveta Fínky! Slovenky sa však chystajú zabojovať ako o život a pokúsia sa o malý zázrak.

 

Fínsko odohralo zatiaľ tri stretnutia v A-skupine, ktorú vyhrali bez straty bodu. Severanky si poradili s Českom v pomere 5:1, Nórkam naložili 10:1 a s dvojcifernou nádielkou odišli aj Lotyšky, ktoré prehrali 1:12. „Náš dnešný súper, je povedal by som z úplne inej galaxie než tí, proti ktorým sme merali sily doteraz. Aj preto musíme viac držať loptu na svojich hokejkách, byť poctiví v obrannej činnosti a keď premeníme svoje šance na góly, stať sa môže všeličo,“ povedal hlavný kouč Slovenska Michal Jedlička.

 

Skúsenejšia brankárska jednotka Karolína Krištofová po zápase s Nemeckom priznala, že bola počas súboja dosť nervózna. Ruky jej zväzovala veľká zodpovednosť a pekná divácka kulisa. „Ja som takmer vždy nervózna, no s Nemkami ma to chytilo akosi viac,“ prezradila gólmanka slovenského tímu a k dnešnému súboju s družstvom z krajiny tisícich jazier dodala: „Bude to náročné, no rozhodne sa nevzdávame. Práce budeme mať všetky vyše hlavy a preto si myslím, že tréner Michal Jedlička dá v bránke šancu tak mne, ako aj Kristíne Hlavatej.“

 

S družstvami svetovej štvorky sa ostatné krajiny stretávajú zriedkavo. Aj naša reprezentácia žien odohrala v doterajšej histórií s Fínskom len dva zápasy. V roku 2009 na turnaji v Poľsku prehrali dievčatá 2:16 a o štyri roky neskôr taktiež na turnaji v Poľsku 0:5. Na Majstrovstvách sveta sme sa s Fínkami ešte nestretli. „Fínky majú počas tohtoročných majstrovstiev celkom slušnú fazónu. Inkasovali len tri góly, čo svedčí o ich sile v defenzívnej činnosti a nám nezostáva nič iné ako sa pokúsiť ich prekvapiť,“ povedala odhodlane Michaela Šponiarová.

 

Zápas Fínsko – SLOVENSKO vysiela na živo aj Slovenská televízia – RTVS na svojom druhom kanáli od 16.45 hod.



Odoberajte newsletter