Na organizácii hokejových MS sa podieľala aj Katarína Klapitová

V roku 2017 sa slovenský florbalová reprezentantka Katarína Klapitová predstavila na úspešných domácich majstrovstvách sveta žien, ktoré sa konali na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Po dvoch rokoch sa vrátila na rovnaké miesto a pomáhala s organizáciou svetového šampionátu hokejistov.

 

Bola som súčasťou marketingového tímu. Pomáhala som takmer so všetkým. Komunikovala som s ľuďmi, vybavovala korešpondenciu či akreditácie. Dávala som do poriadku izby, aby vyzerali podľa požiadavok účastníkov,“ priblížila náplň svojej práce Klapitová.

 

Môj športový manažér v Klotene takisto pracuje v spoločnosti, ktorá spolu s Medzinárodnou hokejovou federáciou IIHF organizovala svetový šampionát. Pýtal sa tam, či nepotrebujú niekoho na stáž a zistil, že áno. 'Problém' bol, že hľadali niekoho zo Slovenska. Tak som išla na pohovor, kde mi iba vysvetlili, čo budem robiť. Bolo badateľné, že mali záujem so mnou spolupracovať, to ma potešilo. Začala som tam pomáhať už v apríli,“ objasnila 24-ročná obrankyňa.

 

Priznala, že počas hokejových majstrovstiev sveta si zaspomínala aj na tie florbalové, kde slovenská reprezentácia obsadila piate miesto. „Bola to veľmi zaujímavá skúsenosť. Prvýkrát som videla, aké je to z druhej strany. Keď som na ‚Nepelovi‘ hrala počas našich MS, išla som vlastným vchodom do vlastnej šatne a nemala som žiadne starosti, mohla som sa sústrediť iba na florbal. Teraz som viedla, koľko problémov a starostí to všetko prináša. Zdá sa to až neuveriteľné,“ povedala Kalpitová.

 

Rodáčka zo Žiliny má za sebou mimoriadne úspešnú sezónu 2018/2019. S tímom Kloten-Dietlikon Jets, kam zamierila pred ročníkom z českých Vítkovíc, získala švajčiarsky titul aj národný pohár. „Sezóna bola z tímového hľadiska skvelá. V základnej časti sme síce skončili na druhom mieste a s najväčším konkurentom sme prehrali oba zápasy, ale vo finále pohára sa nám podaril prvý veľký obrat. Vtedy som si uvedomila, že hrám naozaj vo veľmi silnom tíme. Mali sme fyzickú i mentálnu silu. To sa ukázalo aj v Superfinále, keď sme otočili zápas z 1:4 na 5:4.“

 

Švajčiarsko považuje za vhodnú destináciu, kde by mohla Ďalej rozvíjať svoju florbalovú kariéru. „Čo sa týka mňa, myslím si, že to mohlo byť aj lepšie. Na druhej strane, prvý rok v novom tíme, to je vždy o hľadaní sa a spoznávaní nového prostredia. Ku koncu ročníka to bolo lepšie. Myslím si, že by som mohla nazbierať aj viac bodov, ale vo Švajčiarsku sa vyžadujú body najmä od útočníčok. Ja však chcem byť produktívnejšia. Je to iba na mne,“ uzavrela Klapitová.



Odoberajte newsletter