Na tréningoch štyria, či spolu so ženami, realita sabinovských mužov

Ešte pred dvomi rokmi pôsobil Sabinov v extralige mužov. V predchádzajúcom ligovom ročníku sa „Predátori“ zachránili v prvej lige a v tomto roku z nej dokonca vypadli. Na rozdiel od žien, ktoré obhajujú minuloročný titul majstra, tak mužská zložka prežíva kruté chvíle.

 

Sabinovčania aj do predchádzajúcej sezóny nastupovali s odhodlaním prebojovať sa do play-off, čo im nevyšlo. V aktuálnej sezóne neboli od ôsmej priečky ďaleko. Z jedenásteho miesta ich delilo len päť bodov a do posledného víkendu základnej časti hrali o záchranu, či účasť vo vyraďovacej fázy súťaže. Napokon obsadili predposledné miesto tabuľky. „Táto sezóna bola pre nás náročná, bohužiaľ dopadlo to ako dopadlo a je mi to ľúto. Myslím si, že každého hráča to štve. No bez tréningov sa nedá hrať florbal. Bolo to všetko vidieť na našich zápasoch, kde sme absolútne nezvládali záverečné minúty. Hráči sa nemohli zúčastňovať tréningov zo študijných dôvodov, pretože sa učia mimo mesta Sabinov a nemali ako dochádzať na tréningy. Iní zase pracujú v zahraničí, takže nám chodili pomáhať len na zápasy počas víkendov. A to všetko sa odzrkadlilo v našej hre. Na tréningy sme chodili štyria aj to sme trénovali so ženami alebo s juniormi, takže s našim béčkom,“ priznal kriticky tréner dnes už druholigového Sabinova Martin Letkovský.

 

Okrem už pomenovaných príčin, ktoré sa podpísali pod neúspech Sabinova sa našli aj iné. „Veľa hráčov skončilo s florbalom hlavne tí straší, ktorí nám momentálne chýbajú v klube. V súčasnosti sme mladý tím a niektorí hráči nemajú ešte tak veľa skúseností v seniorskom florbale. Nemáme momentálne žiadneho staršieho skúseného hráča, ktorý by to zobral na seba,“ doplnil kouč „Predátorov“.

 

Ďalším aspektom je, že súťaž sa postupne svojou úrovňou dvíha nahor. Liga a ich účastníci sú vyrovnanejšími súpermi než v minulosti. Výraznou mierou sa zmazávajú rozdiely a tak stačí malá kríza, či zaváhanie a družstvo letí v tabuľke o niekoľko miest nižšie. „Táto liga je veľmi vyrovnaná a ešte pred dvomi, či tromi rokmi taká nebola. Teraz môže bez problémov vyhrať aj posledný s prvým. Mužstvá v prvej lige hrajú na jednu päťku, ktorá ťahá cely tím počas celej sezóny. Neviem však, či momentálne má niektoré mužstvo na to, aby hralo vyrovnané partie v extralige,“ povedal Letkovský a na budúcoročné ambície svojho družstva v regionálnej druhej lige na záver vyslovil: „Na túto otázku je ešte skoro odpovedať, uvidíme, čo bude.“


Ďalšie články


Odoberajte newsletter