Nemšová „zbúrala“ Partizánske, Florpédo s prvým bodom

Prvá liga žien postupne speje k svojmu záveru. Počas predchádzajúceho víkendu zaujali tri udalosti, o ktoré sa postarala Nemšová, Mútne a Florpédo. V šlágri kola medzi béčkom Nemšovej, ktorá nestratila doteraz ani bod a druhým Partizánskym sa zrodilo jednoznačné víťazstvo Nemšovej.

 

Partizánske si už v sobotu výhrou 13:5 nad Trenčínom zabezpečilo účasť v baráži o postup do extraligy. Ešte však nevie, či z výhodnejšej pozície, pretože súperí s Lidom o lepšie miesto. Béčko Nemšovej nemôže postúpiť do extraligy a tak bol domáci súboj s Partizánskym pre hosťujúci tím určitou previerkou pripravenosti na boje o postup do extraligy. Nemšová zápas zvládla a zdolala Harvard 15:8.  „Proti Trenčínu sme ukázali, že vieme vyhrať aj vyšším rozdielom. Myslím, že sme odohrali pekný zápas a zaslúžene vyhrali. Proti Nemšovej sme zbabrali prvú tretinu. Potom sa už takýto súper ťažko dobieha. Nemšová ukázala, že má extraligové skúsenosti a keď potrebovala streliť gól, tak ho dala. Moje dievčatá ale bojovali až dokonca za čo im musím poďakovať. Máme však ešte na čom pracovať aby sme úspešne zvládli baráž o postup do extraligy,“ povedal tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček.

 

O prekvapenie sa postarali dievčatá z Mútneho, ktoré po remíze s Florpédom dokázali zvíťaziť nad bratislavským Lidom 6:5. Posledná nula na bodovom konte bola v tabuľke vymazaná v sobotu a postarali sa o to dievčatá z Florpéda, ktoré si na Orave v Mútnom vybojovali jeden bod po bláznivej streleckej naháňačke v pomere 11:11. „Na sobotný zápas proti Mútnemu boli dievčatá bojovne naladené a odhodlané vyhrať aj s tým počtom hráčok, aký vycestoval a teda osem hráčiek a dve brankárky. Tomu sa prispôsobila aj taktika, ktorá bola postavená na zabezpečenej obrane a žiadnom naháňaní súpera po celom ihrisku. Dievčatá hrali maximálne koncentrovane a každá z nich si vyskúšala každý post na ihrisku. Z toho vyplynuli aj situácie, keď si ďalšie dve hráčky urobili svoj prvý zápis do listiny strelcov. Remíza je zaslúžená, lebo tak, ako sme mohli vyhrať, sme mohli ku koncu prísť aj o remízu. To, že dievčatá dali do zápasu s Mútnym všetko, sa ukázalo v nedeľnom zápase proti Banskej Bystrici. Únava, zranenia zo soboty a odstúpenie kapitánky pre zranenie kolena počas zápasu sa ukázalo ako hlavný dôvod vysokej prehry, ktorá sa prejavila hlavne v poslednej tretine,“ zhodnotil víkend tréner bratislavského Florpéda Martin Madunický.

 

Úspešné boli na Východe Kysučanky, ktoré sa tešili z výhry 7:5 nad Cassoviou Košice. Body do tabuľky si vybojovali aj dievčatá z Čadce, ktoré taktiež nespravili Košičankám radosť a zdolali ich tesne 5:4.

 

Výsledky zápasov prvej ligy žien:

 

17. kolo – sobota 15. 2. 2019:

 

Cassovia Velesis Košice – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ 5:7 (3:2, 1:0, 1:5)

 

FBK BCF Dukla Banská Bystrica – ŠK Lido Prírodovedec 5:6 (1:1, 2:3, 2:2)

 

TJ FBK Hornets Mútne – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava 11:11 (3:3, 4:5, 4:3)

 

1. FBC Florbal Trenčín – FBK Harvard Partizánske 5:13 (1:3, 3:7, 1:3)

 

18. kolo – nedeľa 16. 2. 2019:

 

TJ FBK Hornets Mútne – ŠK Lido Prírodovedec 6:5 (1:2, 2:0, 3:3)

 

Cassovia Velesis Košice – JSC – Wild Girls Čadca 4:5 (1:1, 0:1, 3:3)

 

NTS FK – ZŠ Nemšová „B“ – FBK Harvard Partizánske 15:8 (7:2, 4:4, 4:2)

 

FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava 11:2 (2:0, 3:1, 6:1)

 

Aktuálna tabuľka po 18. kole:


Ďalšie články


Odoberajte newsletter