Nižná, Prešov, Florko a 1. FBC Trenčín naďalej bez zaváhania, Lido s prvým víťazstvom

Tabuľka extraligy mužov sa po 3. kole pomaličky vykresľuje. Na jej čele je naďalej FBK Nižná. Na chrbát mu dýchajú FBC A4Ka Mikuláš Prešov, FK Florko Košice a 1. FBC Trenčín so zhodným ziskom deviatich bodov. Na opačnom konci poradia sa usadil FbC Young Arrows Spišská Nová Ves, bez bodu zostáva aj FBC Grasshoppers Žilina.

Pozíciu na prvom mieste tabuľky potvrdili florbalisti Nižnej, ktorí v úvodnom sobotňajšom zápase vyhrali v Tvrdošíne pred kamerami huste.tv nad Tsunami Záhorská Bystrica 8:7. V prvej polovici duelu mali navrch hostia, ktorí viedli 1:0, 2:1 a napokon i 3:2. Zlom prišiel v 28. min, keď trest na 2+10 min inkasoval za nešportové správanie Peter Dobrovodský. Nižná následne odskočila Bratislavčanom na rozdiel troch gólov (5:3). Kanonánda na oboch stranách pokračovala. Vždy keď sa presadili hostia, Nižná dokázala odpovedať. Ako víťazný sa napokon ukázal gól kapitána Oravčanov Matúša Medža, ktorý v 48. min upravoval na priebežných 8:5. 

Štyri body za dva góly a dve asistencie získal domáci Tomáš Reguly. „Víťazstvo nad Tsunami nás veľmi teší. Všetci hráči bojovali a nechali na ihrisku všetko až do záverečného hvizdu. Ladili sme systém, ktorý postupne stále vylepšujeme. Dúfame, že do play-off to nastavíme tak, aby sme dokázali bojovať o najvyššie priečky. Treba pochváliť oboch brankárov, ktorí držali svoje tímy. Myslím si, že sme boli lepším tímom,čo bolo dané aj tým, že sme dnes mali širší káder ako súper, ktorému postupne dochádzali sily,“ uviedol produktívny útočník Nižnej, pre ktorého to bol prvý zápas v tejto sezóne. Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na TOMTO odkaze.

Prvé body v sezóne získal ŠK Lido Prírodovedec. Po dvoch prehrách 5:6 vyhralo Lido pod dočasným vedením zraneného obrancu Rolanda Blusku nad domácim FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 5:4. Ako výsledok napovedá, stretnutie sa viedlo vo vyrovnanom duchu, v 45. min bol stav 1:1, v 28. min 2:2 a v 43. min ukazovala výsledková tabuľa priebežných 3:3. Hostí do vedenia poslal v 44. min z trestného strieľania Daniel Maňkoš a o štyri minúty zvýšil na 5:3 Lukáš Nôta. Domácim sa už nepodarilo vyrovnať, na konečný rezultát redukoval 37 sekúnd pred koncom tretej tretiny skúsený bek Grasshoppers Daniel Baránek. „Zápas sme si prehrali hrubými individuálnymi chybami a nepremieňaním šancí. Tento faktor sa opakuje už tretí zápas. Na tréningu musíme zapracovať na odstránení týchto nedostatkov. Každopádne si myslím, že súperovi sa zápas musel páčiť. Gratulujem Lidu k víťazstvu,“ povedal tréner „kobyliek“ Martin Veneny.

Lídrom bodovania i najlepším strelcom Lida po troch stretnutiach je letná akvizícia Lukáš Nôta. Proti Grasshoppers si ho spoluhráči zvolili za najlepšieho hráča duelu. „Po dvoch prehrách sme už víťazstvo potrebovali. Verím, že nás morálne pozdvihne a pomôže nám do ďalších bojov. Som rád, že som opäť pomohol tímu bodmi. Podali sme veľmi dobrý kolektívny výkon, ktorý nám pomohol najmä v závere ubrániť sa Žiline, ktorá tiež ukázala svoju kvalitu. V niektorých pasážach sme boli lepším mužstvom a myslím si, že sme vyhrali zaslúžene,“ vyhlásil 19-ročný útočník, ktorý v 3. kole pridal ku gólu aj asistenciu.

Druhýkrát po sebe prehrali hráči AS Trenčín, tentoraz podľahli Florku Košice 4:7. Domáci viedli 1:0, 2:1, 3:2 i 4:2, no napokon im to aj tak nepomohlo. Košičania vždy vyrovnali a v záverečnej tretine strelili tri góly a ani raz neinkasovali, čo im zabezpečilo tri body. „Prvá tretina bola z našej strany konečne dobrá a ‚odmakaná‘. Myslím si, že celý zápas sme odohrali v dobrom tempe, ale zlomili nás individuálne chyby v závere. Vedeli sme, na čo si máme dávať pozor a za stavu 4:2 to vyzeralo, že zápas zvládneme, ale nepodarilo sa nám už využiť žiadnu šancu na gól. Prehra nás veľmi mrzí, zvlášť, keď sme vedeli, že na nich máme,“ smútil dvojgólový strelec Trenčanov Matúš Kukaň.

Bez straty bodu kráča súťažou aj FBC A4ka Mikuláš Prešov. V sobotňajšom zápase potvrdil pozíciu favorita a nad Spišskou Novou Vsou vysoko 12:3. Kvalitatívny rozdiel sa ukázal najmä v prostrednej časti, v ktorej domáci nasúkali súperovi osem gólov, kým Spišiaci sa nepresadili ani raz. „V dnešnom zápase sme chceli potvrdiť formu, avšak prvá tretina nám vôbec nevyšla. Museli sme zlepšiť hru, koncentráciu a pridať na dôraze. To sa nám podarilo od druhej časti, kde sme si vytvorili pohodlný náskok. V tretej tretine sme kontrolovali hru, vytvárali si ďalšie šance a ustrážili si výsledok,“ zhodnotil tréner Prešova Peter Čaja.

Zatiaľ nezaváhal ani 1. FBC Trenčín, ktorý vyhral nad ATU Košice 8:5. Podobne, ako sa Považania pred týždňom trápili s Lidom, trápili sa v prvej polovici zápasu aj dnes. Vlaňajší víťaz základnej časti prehrával 0:1, 1:2 i 2:3, ale napokon dokázal otočiť stav vo svoj prospech. Pod víťazstvo sa veľkými písmenami podpísal Tomáš Kvasnica, ktorý režíroval triumf piatimi bodmi (4+1), sekundoval mu spoluhráč z formácie Filip Fürsten a jeho štvorbodový zápis (2+2). 

"Dve tretiny boli vyrovnané. ATU hralo ako sme predpokladali. Urobili sme si rozbor ich zápasu s Prešovom. Prvé dve tretiny nám trvalo, kým sme si zvykli na ich obranu a dokázali ju prekonať. Tretia časť rozhodla nielen florbalovo, ale aj fyzicky. Boli sme na tom lepšie ako súper. To bol hlavný faktor dnešného úspechu. Rozhodli aj brankári. My sme mali v bránke výborného Klobučníka. Aj to rozhodlo, že sme získali tri body zaslúžene. Jeho výkon musím vyzdvihnúť," pochválil svojho zverenca tréner domáceho tímu Jan Holovka. "Dnešný zápas bol veľmi otvorený. Chceli sme proti Trenčínu hrať otvorený florbal. To sa nám darilo v prvej polovici stretnutia. Myslím si, že sme v tejto časti mali navrch. Potom sme spravili individuálne chyby, ktoré rozhodli o zápase," dodal kouč ATU Peter Vrba.

 

Výsledky zápasov 3. kola extraligy mužov:

Sobota – 26. septembra 2020:

FBK Nižná - Tsunami Záhorská Bystrica 8:7 (1:1, 4:3, 3:3)
FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina - ŠK Lido Prírodovedec 4:5 (0:1, 2:2, 2:2)
FK AS Trenčín - FK Florko Košice 4:7 (2:2, 2:2, 0:3)
FBC A4Ka Mikuláš Prešov - FbC Young Arrows Spišská Nová Ves 12:3 (1:1, 8:1, 3:2)
1. FBC Florbal Trenčín - FaBK ATU Košice 8:5 (0:1, 4:2, 4:2)

Exel Snipers Bratislava - FBC 11 Trnava - odložené


Fotogaléria


Odoberajte newsletter