Po skvelom výkone prišla prijateľná prehra s Fínskom

Slovenské reprezentantky sa dobre naladili na zajtrajší dôležitý súboj proti Nemecku, keď v dnešnom dueli proti „nadupaným“ Fínkam podali kvalitný, zodpovedný a disciplinovaný výkon. Na víťazstvo to nestačilo, ale Slovenky už po tretí raz proti Fínsku na MS potvrdili, že si na toto družstvo trúfajú a že vedia zahrať aj dobrý zápas proti družstvu z TOP 4. Na porovnanie, naše zajtrajšie súperky podľahli Fínkam 0:15, no slovenské reprezentantky potrápili severanky podstatne viac aj napriek konečnej prehre 2:7.

 

Oproti úvodnému duelu so Švédskom bol začiatok súboja s Fínkami o niečo kľudnejší. Severanky nenapádali tak vysoko a dôrazne ako Tri korunky a tak Slovenky držali bezgólový stav. Dokonca sme mali dve vyložené šance, ktoré nepretavili na gól Lenka Červená s Tamarou Dobošovou. Dievčatá boli viac na lopte ako včera a obrana nebola tak preťažená, hoci Fínky pri každej príležitosti ohrozovali bránku Radky Mládenkovej, ktorá odolávala do šestnástej minúty. Na jej konci sme inkasovali po ďalekonosnej bombe z florbalky My Kippilla. Prišla však aj naša chvíľa. Po nezištnej prihrávke Lindy Pudišovej trafila do čierneho Paulína Hudáková a Slovenky hrali s Fínskom nerozhodne 1:1! Hráčky z krajiny tisícich jazier však ešte v závere úvodnej tretiny narobili pred našou bránkou vietor a po odrazenej lopte so šťastím skórovala Veera Kauppi.

 

Autorka druhého gólu Fíniek Veera Kauppiová potvrdila svoje svetové parametre a už počas prvej minúty druhého dejstva zvýšila na 3:1 pre svoj tím. Škoda, že v neskoršom priebehu nevyužila svoju príležitosť Laura Chúpeková, pretože po malej chvíli prišlo v polovici zápasu ďalšie milimetrové zakončenie Daniely Westerlundovej a tak naše súperky vyhrávali o tri góly. Naše dievčatá bojovali aj naďalej, no piatemu gólu súperiek zabrániť nedokázali. Postarala sa oň Laura Rantanen.

 

Obraz hry sa nezmenil ani v záverečnej tretine. Slovenky pozorne bránili, Fínky sa snažili ohrozovať našu bránu, no dali priestor na realizáciu aj nám, len škoda, že naše šance neskončili gólmi v ich sieti. Taktický zámer trénera Michala Jedličku, hrať určitý čas bez brankárky, ktorý využíval najmä v súboji so Švédskom prišiel na rad aj proti Fínkam desať minút pred koncom. Sestra Veery Kauppiovej Oona, nás rozobrala vo štvrťfinále v roku 2019 v Neuchateli, keď sa o našu prehru 6:8 postarala piatimi gólmi, no dnes to bola jej sestra Veera, ktorá nám strelila hetrik a výraznou mierou sa podieľala na prehre Slovenska 2:7. Svojho prvého gólu v reprezentácii sa dočkala naša najmladšia hráčka Lenka Červená, ktorá znížila na rozdiel štyroch gólov. Ktovie, možno jej ku presnému zásahu a odhodlaniu pomohol aj dnešný rozhovor... Sara Piispa mala ešte posledné slovo a uzavrela skóre na 7:2.

 

Slovenskú výpravu od včera trochu trápi viróza, ktorá nedovolila včera nastúpiť Alžbete Ďuríkovej a dnes neboli úplne v pohode Alexandra Faktorová ani Jana Dupčáková. „Verím, že zajtra budeme v plnej sile, no je pravda, že sme mali poniektorí malú črevnú virózu, no celý realizačný tím robíme maximum, aby sme boli všetci v poriadku,“ povedal tréner Slovenska Michal Jedlička.

 

Hlasy po zápase:

Michal Jedlička (tréner Slovenska): „Ak sa na tento zápas pozriem z pohľadu výsledku, tak je zlý, pretože sme prehrali. Mali sme vynikajúcu prvú tretinu, v ktorej sme sa mohli dostať do vedenia aj o tri góly, pretože sme boli lepší než Fínky a mali sme na to príležitosti, ktoré sme nevyužili. S pribúdajúcim časom nám trochu ubudli sily navyše nedávame hrať Paulínu Hudákovú celé zápasy, lebo je po zranení a potrebujeme aby sa postupne do toho dostala. Môžeme však byť spokojní s podstatne lepšou obranou, ktorá bola lepšia než včera proti Švédkam. Som trochu sklamaný z toho, ako sme hrali hru bez brankárky, hoci sme sa tejto situácii venovali, no neboli sme schopní dostať Fínky pod tlak ani v početnej prevahe. Šampionát však pre nás začína zajtrajším súbojom proti Nemecku.“

Radka Mládenková (brankárka Slovenska): „Bol to náročný zápas, ktorý sme podľa mňa zvládli celkom dobre aj keď je škoda niektorých inkasovaných gólov, pretože sme ich inkasovali po zbytočných chybách. Žiaľ tak kvalitný súper vie potrestať každú chybu gólom. Takéto zápasy mám rada a chytajú sa mi výborne, lebo som v neustálom tempe s množstvom zákrokov. Zajtra proti Nemecku to bude vyrovnanejší duel a ja verím, že budeme viac na lopte a dievčatá premenia všetky šance do ktorých sa dostaneme.“

 

SLOVENSKO – Fínsko 2:7 (1:2, 0:3, 1:2)



Odoberajte newsletter