Pod Tatry prídu aj najmladšie reprezentačné nádeje

Na dva dni zavítajú pod Tatry aj naše najmladšie dievčenské nádeje. Celoštátny výber mladších a starších žiačok sa počas dnešného a zajtrajšieho dňa zúčastní na sústredení v Kežmarku. Dievčatá sa pravidelne pripravujú na turnaj regionálnych výberov Českého florbalu, ktorý sa v máji uskutoční v Českej Třebovej.

 

Po zúžení výberu má širšia nominácia dievčat 23 členov, z nich sú tri brankárky. „Na záverečný turnaj do Českej Třebovej pocestuje šestnásť hráčok a dve brankárky, čiže dlhodobo pracujeme so širším kádrom. Je dôležité aby sa dievčatá spoznávali a vytvorili dobrú partiu tak ako tomu bolo v minulosti,“ povedal tréner celoštátneho výberu žiačok Miroslav Hýlek.

 

Dievčatá budú mať celkom bohatý program, čiže sa nudiť určite nebudú. „Rozprávali sme sa so všetkými a taktiež sme im dali vlastnými slovami opísať, akú majú predstavu o rôznych záležitostiach. Po mnohých jednodňových, menej finančne náročných zrazoch sme sa tentoraz rozhodli pre dvojdňový. Myslím, že budeme spôsob sústredení obmieňať. Pre niektoré dievčatá je totiž náročné po dlhej ceste vydať zo seba maximum a sústrediť sa na hru,“ doplnil Hýlek.

 

Nominácia starších a mladších žiačok výberu Slovenska na sústredenie v Kežmarku:

 

Brankárky:

Ivana ŽILOVÁ, Daniela ZVAROVÁ, Romana VELEKOVÁ

 

Hráčky:

Daniela HRABOVSKÁ, Nikol DRÁBEKOVÁ, Lenka ČERVENÁ, Kristína ONDREJIČKOVÁ, Emma ŠOOŠOVÁ, Sofia DOBIŠOVÁ, Ivana Ella KUBAČKOVÁ, Natália BRIDOVA, Mária Eliška ANTALOVOVÁ, Alexandra OŠKRDOVÁ, Timea KULOVÁ, Tamara KLEMPOVÁ, Stela DRGONOVÁ, Timea HOLEKŠIOVÁ, Alexandra KOPČEKOVÁ, Betka THURINGEROVÁ, Hana JAKUBÍKOVÁ, Sophia JANOŠOVÁ, Alexandra URVOVÁ, Nina SLÁDEKOVÁ



Odoberajte newsletter