Pokúsia sa Prešovčanky o návrat do Hyundai extraligy?

Piatou a poslednou celoštátnou súťažou Slovenského zväzu florbalu, ktorá počas víkendu zaháji novú sezónu je prvá liga žien. V aktuálnom ročníku sa v nej stretne celkom deväť družstiev. Medzi úplných nováčikov patrí bratislavský Snipers a dnes už bývalý extraligový tím FBC Mikuláš Prešov. S občasnými prestávkami sa v tejto lige už objavili FBC Slovan Rimavská Sobota, či B-tím Hurikánu Bratislava.

 

Počas víkendu sa odohrajú dve kolá. Prešov, ktorý spadol do tejto súťaže z extraligy cestuje do hlavného mesta, kde zabojuje o prvé body proti béčku Hurikánu a nováčikovi zo Snipers. „To, že sme spadli do nižšej ligy sa nijako neodzrkadlilo na našej zostave, práve naopak, káder posilní útočníčka Gabriela Ungvölgyiová, ktorá minulú sezónu pôsobila v košickom florbalovom tíme. Taktiež nám na niektoré zápasy príde pomôcť skúsená hračka Spišskej Novej Vsi Klára Grossová. Do novej sezóny máme cieľ umiestniť sa čo najvyššie v tabuľke, avšak nechceme do nej vstúpiť spôsobom „hore nos“ a podceniť súperov. Na západ sa veľmi tešíme a dúfame, že z týchto súbojov vyťažíme čo najviac bodov. Sú to pre nás takmer noví súperi a určite ich nechceme podceniť a pripravujeme sa na tieto zápasy poctivo,“ povedala kapitánka FBC Mikuláš Prešov Soňa Majcherová.

 

Družstvo Cassovie Velesis Košice má za sebou už dve sezóny. V nich obsadili dve totožné deviate miesta, no v minulom ročníku s vyšším bodovým ziskom. „Prvá sezóna bola oťukávacia, postupne sa naberali skúsenosti. Umiestnenie v minulej sezóne celkom nezodpovedalo predvedenej hre, ale nezvládali sme koncovky zápasov. Navyše, výkony boli ako na hojdačke,“ skonštatoval tréner košickej Cassovie Jakub Konečný a dodal: „Do novej sezóny pôjdeme s cieľom určite obsadiť vyššiu priečku tabuľky. Či sa nám to podarí uvidíme až na konci. Od nasledujúceho víkendu očakávam náročné zápasy. Prvé kolá sú vždy nevyspytateľné, pretože je to začiatok. Pokúsime sa však o body zabojovať.“

 

Úplným nováčikom je bratislavský Snipers, ktorý sa s malými prestávkami pokúšal vytvoriť ženský tím, čo sa im podarilo. Veľa hráčiek však má s prvou ligou skúsenosti, pretože pôsobili v bratislavských tímoch Florpédo a ŠK Lido. „O vytvorenie ženského družstva sme sa pokúšali už viackrát, no konečne až teraz sa nám podarilo dať dokopy dostatočné množstvo dievčat aby tím mohol plnohodnotne fungovať a cítili sme v tom dlhodobejší potenciál, čo je pre nás veľmi dôležité. Chceme robiť s dievčatami aby sme mohli niečo vybudovať a nie len preto aby boli...,“ povedal tréner Snipers Vladimír Roziak a doplnil: „Do súťaže vstupujeme skromne a chceme hlavne zbierať skúsenosti a skonsolidovať káder. Veríme však, že máme kvalitu na to aby sme sa mohli pobiť aj o poprednejšie priečky. Čo sa týka víkendových stretnutí, sme v lige predsa len nováčik, takže si veľmi netrúfam odhadnúť silu súperiek a vlastne ani našu vlastnú. Preto skôr očakávam, že nám nasledujúci víkend viac priblíži ako na tom v skutočnosti sme.“

 

Po ročnej prestávke sa vracia do tejto súťaže FBC Slovan Rimavská Sobota, no hráčky tohto klubu pôsobili v béčku Nemšovej, čiže v ligových zápoleniach pokračujú. Svoj štart zaznamenajú v Brezne proti Mútnemu. Na Kysuciach sa odohrá derby, pretože B-tím Kysučaniek privíta doma hráčky z Čadce.

 

Program zápasov prvej ligy žien:

 

1. kolo – sobota 28. 9. 2019:

 

13.00 hod – FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FBK Hornets Mútne (Nafukovacia ŠHZŠ, S. Cambela, Školská, Slovenská Ľupča)

13.00 hod – Snipers Bratislava – Cassovia Velesis Košice (ŠH Mladosť, Trnavská cesta, Bratislava)

16.45 hod – VŠK PdF UK Hurikán Bratislava „B“ – FBC Mikuláš Prešov (ŠH ZŠ, Hargašova, Záhorská Bystrica)

 

2. kolo – nedeľa 29. 9. 2019:

 

10.00 hod – Snipers Bratislava – FBC Mikuláš Prešov (ŠH Elán, Bajkalská 7, Bratislava)

10.00 hod – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ – JSC – Wild Girls Čadca (MŠH, Športová, Kysucké Nové Mesto)

13.30 hod – FBC Slovan Rimavská Sobota – FBK Hornets Mútne (MŠH, Mládežnícka, Brezno)

13.45 hod – VŠK PdF UK Hurikán Bratislava „B“ – Cassovia Velesis Košice (ŠH FTVŠ UK, Nábr. L. Svobodu, Bratislava)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter