Potvrdia Partizánske s Capitolom úlohu jednoznačných favoritov play-off?

Už zajtra sa v prvej lige žien začínajú tuhé boje o miestenku do baráže, v ktorej si jedno zo štyroch družstiev súťaže, môže vybojovať postup do Hyundai extraligy. Play-off je iná súťaž a stať sa môže všeličo. Favoritmi sú však celkom určite dievčatá z Partizánskeho, ktoré počas základnej časti nestratili ani bod a bratislavský Capitol, ktorý podľahol dvakrát len Partizánskemu. O konečné umiestnenie si zahrajú aj zvyšné tri družstvá tabuľky na piatom až siedmom mieste.

 

Semifinále sa začína u horšie postavených družstiev a hrá sa na dva víťazné zápasy. Do Bratislavy tak cestuje Partizánske, ktoré si vybralo za súpera Snipers. „Na semifinále sa tešíme, pretože doteraz sme v prvej lige ešte play-off nemali. Stretnutia s babami z Partizánskeho budú pre nás náročné, ale zároveň aj dobrou skúsenosťou a budeme sa snažiť podať čo najlepší výkon. Osobne si myslím, že by bol veľký úspech, ak by sa nám podarilo aspoň jedno stretnutie vyhrať, boli by sme tak prvý tím v tejto sezóne, ktorý by zdolal Partizánske. Veríme, že sa nám úspešne podarí dokončiť sezónu, hoci máme v aktuálnej dobe oklieštenú zostavu kvôli zraneniam či covidu,“ povedala hráčka bratislavského Snipers Lívia Jurkovičová.

 

V pozícii jednoznačného favorita je FBK Harvard Partizánske. „Naše ambície sú samozrejme čo najvyššie. Budeme sa snažiť našu výhernú štafetu neprerušiť. Verím, že Snipers nám to neuľahčia a budú bojovať zo všetkých síl. Dáme do zápasu všetko, aby sme mali po play-off zaslúžený úsmev na tvári. Na zajtrajší duel sa tešíme a dúfame, že divákov nesklameme,“ povedala kapitánka Partizánskeho Sophia Dobišová.

 

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Slovenská Ľupča a Capitol Floorball Club Bratislava. „Máme výhodu domáceho prostredia, no aj tak to bude ťažká séria proti náročnému súperovi. Budeme sa snažiť podať čo najlepší výkon a znepríjemniť súperovi cestu do finále. Ideme však do zápasu s vysokými ambíciami a s myšlienkou postúpiť do finále,“ povedala hráčka Slovenskej Ľupče Eliška Antalovová.

 

Kapitánka bratislavského Capitolu Michaela Krivulčíková povedala: „Náš jednoznačný zámer v semifinálovej sérii je odohrať dva víťazné zápasy a postúpiť do finále a v ňom si zabezpečiť postup do Hyundai extraligy.“

Dva súboje sa odohrajú aj v skupine o konečné piate až siedme miesto. Zajtra nastúpi posledné Fiľakovo proti Čadci a v nedeľu Fiľakovo odohrá duel proti družstvu Meteníci Likavka.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter