Projekt „Floorball Fit For Future“ naberá na obrátkach

Praha mala česť na začiatku októbra (8. – 10.) zorganizovať prvý prezenčný míting projektu „Floorball Fit For Future“ pod záštitou Europskej únie v rámci programu Erazmus + Sport. Do projektu je zapojených celkom osem krajín – Česko, Švédsko, Švajčiarsko, Nemecko, Poľsko, Slovensko, Dánsko a Španielsko a poradným orgánom je Medzinárodná florbalová federácia IFF.

 

Zástupca Slovenského zväzu florbalu v danom projekte je Peter Zámečník, ktorý sa s nami podelil o informácie z osobného stretnutia: „Míting bol náročný, ale zároveň veľmi zaujímavý, keďže sme sa dozvedeli, ako sa federácie z TOP 4 ako Švédsko Česko a Švajčiarsko dostali tam, kde v súčasnosti sú a aké chyby na tejto ceste spravili. Taktiež ako to funguje veľmi rozdielne v každej krajine. Už samotná príprava na míting nebola ľahká, keďže sme v rámci projektu vypĺňali skoro dvesto otázok o fungovaní a nastavení florbalu u nás. Niektoré otázky boli náročné na zodpovedanie, ale zvládli sme to všetci. Následne sme dané informácie porovnávali medzi federáciami. Pracovali sme v skupinách na rôznych úlohách rozvoja. Ďalším veľkým krokom bude vytvorenie matice zrelosti zväzu a následne identifikovanie oblastí, ktoré je potrebné prioritne zlepšiť pre správny a hlavne vybalancovaný rozvoj zväzu a florbalu na Slovensku.“

 

Do konca roka sa ešte uskutočnia online konzultácie, no ďalšie užitočné stretnutie prezenčného charakteru je naplánované na január budúceho roku a uskutoční sa v dánskom meste Kodaň.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter