Prvá liga mužov s netradičným lídrom

Štrnásťčlenný pelotón družstiev prvej ligy mužov vedie po víkende netradičný líder FBK Hornets Mútne. Chlapci postúpili z regionálnej druhej ligy Stred z druhého miesta a počas víkendu si poradili s ďalšími nováčikmi White Eagles Bratislava aj ŠK Slávia SPU DFA Nitra. Trochu prekvapujúco až dvakrát zaváhal domáci Žltý Sneh Košice. Bez zaváhania však vykročilo aj trio Raptors, Dubnica nad Váhom a Detva.

 

„Sršne“ z Mútneho majú vo svojich radoch množstvo bývalých juniorov, ktorí už v minulosti nazbierali skúsenosti z extraligy juniorov. V domácich dueloch si poradili najskôr s bratislavským White Eagles v pomere 4:1 a na druhý deň aj s Nitrou, ktorú porazili 12:5, čo ich aktuálne vynieslo na prvoligový piedestál.

 

Bez straty vykročili aj hráči z FBK Raptors. Oravčania si poradili s bratislavským Hurikánom, ktorý zdolali 5:3 a včera prekvapili aj nováčika s vysokými ambíciami TEMPISH CAPITOL Floorball Club, nad ktorým vyhrali 7:5. „Do Bratislavy sme cestovali s cieľom získať aspoň tri body. Čakali na nás kvalitní súperi Hurikán a CAPITOL, takže sme boli považovaní za outsiderov. Táto pozícia nám ale vyhovovala. V sobotu sme proti Hurikánu odohrali veľmi náročný zápas. Domáci točili tri formácie a mali vysoký bežecký fond. My sme však úspešne zvládli hru zo zabezpečenej obrany a pri brejkoch sme trestali chyby Hurikánu. Včera sme nastupovali do duelu proti súperovi, ktorého sme považovali za jednoznačného favorita tohto súboja. My sme sa však nezľakli a opäť sme podali obetavý a dôrazný výkon. Darilo sa nám zachytávať krížne prihrávky súpera a znovu sme boli veľmi efektívni. Celé mužstvo nechalo tento víkend na ihrisku všetko a preto si šesť bodov zaslúžime. Ďakujem všetkým hráčom, boli priam neuveriteľní. Tvrdá letná príprava sa ukázala ako správna cesta,“ povedal tréner FBK Raptors David Briš.

 

Tri body z tripu si domov doviezli aj nováčikovia z White Eagles, ktorí po prehre s Mútnym dokázali uspieť v Dolnom Kubíne, ktorý Bratislavčania zdolali 7:5. „Za tú chvíľu, čo som pri mužoch je prvotný rozdiel v tom, že ak sa niečo povie, muži na rozdiel od žien to robia takmer všetci hneď a u žien až na niekoľko výnimiek to môže človek hovoriť a trénovať aj stokrát a aj tak nič... V oboch zápasoch sme mali slabé prvé tretiny. Potom sa chlapci rozbehli a mali hru pod kontrolou. Včera na rozdiel od soboty sme boli efektívni. Proti Mútnemu nám chýbalo šťastie. Súpera podržal vynikajúci brankár a keď už bol prekonaný, tak boli proti nám žŕdky bránok a tri naše nepremenené nájazdy,“ skonštatoval nový tréner White Eagles Bratislava Ján Žúbor, ktorý sa po niekoľkých rokoch strávených na lavičke pri ženských tímoch ŠK Lido a Hurikán presunul k mužom.

 

Jednou z mnohých posíl bratislavského družstva TEMPISH CAPITOL Floorball Club je aj skúsený brankár a bývalý reprezentant Slovenska Dominik Turek, ktorý si zachytal vo dvoch odlišných dueloch. V sobotu jeho tím zvíťazil nad Čadcou 9:3, no v nedeľu už chlapci nestačili na FBK Raptors, ktorý ich zdolal 7:5. „Zápas proti Čadci hodnotím pozitívne. Každopádne by som chcel pochváliť Čadcu za obetavý výkon. Celý súboj sme mali prevahu a mali sme zápas pod kontrolou. Prehra s Raptors ma mrzí ale súper vyhral zaslúžene. Stále sme doťahovali stratu jedného gólu. Koncom druhej tretiny sa nám opäť podarilo vyrovnať ale super reagoval na to dvoma ďalšími presnými zásahmi do šatne a po našich chybách... Záver si už Oravčania postrážili. Z tohto duelu sme si zobrali ponaučenie a tešíme sa na ďalšie stretnutia,“ povedal brankár TEMPISH CAPITOL Floorball Club Dominik Turek.

 

Zlou nohou vykročil druhý tím predošlej sezóny Žltý Sneh Košice. Východniari prehrali oba domáce duely a to najskôr 8:10 s Dubnicou nad Váhom a potom aj 4:7 s Detvou.

 

Konečné výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky, vrátane priebežnej tabuľky, nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter