Rakúšanky s novým reprezentačným trénerom

Rakúska florbalová asociácia zvolila Thomasa Nievergelta za nového hlavného trénera ženského národného tímu. Švajčiarsky expert na rozvoj mládeže nastúpil do funkcie 25. novembra.

 

Rakúska ženská reprezentácia má nového hlavného trénera Thomasa Nievergelta. Skúsený švajčiarsky kouč prišiel do Rakúska po trinástich rokoch trénovania ženských mládežníckych tímov vo svojej domovskej krajine a mohol vyhrať juniorský šampionát C a vicemajstrovský titul junioriek do 21 rokov. Bývalý hokejista má rozsiahle znalosti vrátane mentálneho trénerstva, taktiky a brankárok.

„Rakúsko má veľký potenciál! Som šťastný, že sa pridávam k tímu a že môžem byť súčasťou budovania niečoho špeciálneho. Naším cieľom je stať sa súčasťou pätnástich najlepších tímov na svete,“ hovorí Nievergelt, hlavný tréner žien UCH Lugano do 21 rokov.

Viceprezident rakúskeho florbalu Timmo Taurer vyjadril svoje potešenie z nového reštartu rakúskeho ženského florbalu: „Tento podpis bude obrovskou podporou pre ženský florbal. Thomas je chlap, ktorý robí veci a stotožňuje sa s tým, čo od neho očakávame. Je nevyhnutné, aby rakúsky florbal našiel spôsoby, ako získať viac hráčok a klubov. Angažovanie Thomasa na palubu je určite veľký krok vpred,“ dodáva Taurer.



Odoberajte newsletter