Sieber: „Postúpiť budú chcieť všetci, ale až sezóna ukáže, či to boli reálne ciele.“

Od účasti Žltého Snehu Košice v extralige mužov ubehli tri roky. Východniari sa po vypadnutí do prvej ligy postupne spamätali a v každej sezóne zaznamenali progres. Po siedmom a treťom mieste obsadili v predošlom ligovom ročníku po základnej časti konečnú druhú priečku, čiže boli blízko k návratu do najvyššej súťaže.

 

„V prvom rade chcem touto cestou pogratulovať tímu FBC 11 Trnava k postupu do najvyššej súťaže. Za predvedené výkony v základnej časti, si postup právom zaslúžili. Čo sa týka našich výkonov, nazval by som ich v porovnaní s ostatnými sezónami miernym zlepšením. Herne sme boli o niečo lepší ako v predchádzajúcej sezóne, paradoxne to však nestačilo na víťazstvo v základnej časti. Zlepšujú sa aj ostatné tímy a celkovo sa prvá liga vyrovnáva. Uplynulá sezóna sa mi hodnotí ťažko, nakoľko sa nedohrala a nebolo možné ukázať, či to avizované zlepšenie je skutočné, alebo ide len o môj subjektívny pohľad. Teší ma však to, že sme dokázali, hoc len na pár zápasov, zapracovať do zostavy aj našich vlastných odchovancov z kategórie dorastencov. Dobrým bodom je určite aj príchod troch nových hráčov – Faith, Šumichrast a Tamáš, ktorí ma potešili svojim nasadením a spoluprácou v kolektíve,“ zhodnotil tréner Žltého Snehu Košice Jakub Sieber.

 

Play-off sa nedohralo a jedinou nedokončenou sériou vo štvrťfinále bol súboj Žltého Snehu s bratislavským Hurikánom. Súťaž bola predčasne ukončená za nerozhodného stavu 2:2 na zápasy. „Ako som už spomenul skôr, liga je veľmi vyrovnaná a každý môže poraziť každého. Hurikán má mladý tím, a do nasledujúcej sezóny s ním treba počítať do horných poschodí tabuľky. V domácich zápasoch sme boli o triedu lepší ako Bratislavčania. Hodnotiť zápasy na ihrisku súperov nebudem, keďže som sa ich z dôvodu pracovných povinností nezúčastnil,“ dodáva kouč košického družstva.

 

Na záludnú otázku, či po treťom a druhom mieste bude nasledovať prvé, čo by znamenalo postup do extraligy, Sieber nechcel veľmi hovoriť ale napokon vyslovil: „Zvyknem sa vyhýbať odpovediam na tento typ otázok, keďže je ešte veľmi skoro na ňu hľadať odpoveď. Nemám úplne jasno v tom, kto v tíme bude pokračovať a kto nie. Tak ako my, tak bude chcieť postúpiť všetkých dvanásť tímov, až sezóna však ukáže, či sú to reálne ciele...“

 

Čakať na novú sezónu so založenými rukami nemôžu v súčasnom období ani Košičania a tak sa snažia postupne oživiť chod klubu. „Momentálne je taká "doba temna", veľa informácii o hráčoch nemám. Predpokladám, že začiatkom júna, ak situácia dovolí, na stretnutí ukončenia sezóny budem vedieť o prípadných odchodoch viac. Čo sa týka posilnenia kádra, zatiaľ mám vytypovaného jedného hráča a počítam s návratom dlhodobo zraneného obrancu Beľuša. Počas uplynulej sezóny sme mali aj dvoch hráčov na hosťovaní a od oboch mám pozitívny feedback, že by chceli pokračovať u nás. Uvidíme ako sa k tomuto postavia v Ľubovni resp. Florku. Káder by som rád opäť doplnil o odchovancov z juniorky a dorastu, to však záleží od limitov, ktoré budú stanovené,“ prezradil na záver Sieber.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter