SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Dudovič s hetrikom, štvorbodový Tomčo

Počas uplynulých dní dalo o sebe výraznejšie vedieť viacero Slovákov v zahraničných súťažiach. Najviac azda Michal Dudovič, ktorý sa blysol hetrikom. V českej superlige zaujal napríklad Ivan Tomčo. Ten v dvoch zápasoch strelil tri góly a pridal aj asistenciu. Po štyri body si pri reštarte českej extraligy žien pripísali Denisa Ferenčíková a Michaela Šponiarová.

 

Slovenský reprezentant vo Švajčiarsku Michal Dudovič sa zapísal do štatistík už v stredu, keď získal jednu asistenciu pri prehre svojho SV Wiler-Ersigen na palubovke Floorball Köniz 2:3. Naplno sa presadil v nedeľu, keď prispel hetrikom k víťazstvu Wileru nad UHC Uster 8:4.

 

Prvýkrát od reštartu ženskej NLA bodovala Katarína Klapitová. Jej sobotňajšia asistencia pomohla Churu zvíťaziť nad tímom Bern-Burgdorf 7:5.

 

Výrazne svoje štatistiky v českej superlige obohatil útočník Boheminas Ivan Tomčo. Najprv ešte v piatok skóroval pri triumfe svojho tímu na palubovke TJ Sokol Královské Vinohrady 14:1. V nedeľu sa mu darilo ešte viac a k víťazstvu 14:5 na pôde Českej Lípy prispel dvoma gólmi a jednou asistenciou.

 

Bodoval aj najproduktívnejší Slovák v súťaži Lukáš Ujhelyi. Sparta v nedeľu aj vďaka jeho asistencii zdolala domáci Hattrick Brno 4:3 po samostatných nájazdoch.

 

Po prestávke sa rozbehla aj extraliga žien a hneď niekoľko Sloveniek to rozbalilo vo veľkom štýle. Vítkovice pri reštarte v sobotu zvíťazili na palubovke Chodova 6:4 a Michaela Šponiarová si pripísala dve asistencie. Priebežný líder bol úspešný aj o deň neskôr a doma zdemoloval Jičín 15:0. Šponiarová strelila dva góly, jedným presným zásahom a troma asistenciami sa prezentovala Denisa Ferenčíková, jednu účinnú prihrávku dosiahla aj Lenka Lenčešová.

 

Premiérový zásah v sezóne dosiahla Daniela Kvasková z Tatranu Střešovice, v nedeľu otvorila skóre v dueli s Olomoucom, ktorý napokon hostky vyhrali suverénne 11:0. Kvasková si pripísala aj asistenciu.

 

Jednu asistenciu do štatistík pridala Kristína Hudáková, ktorá bodovala pri sobotňajšom víťazstve Ostravy 11:4 nad tímom Start98.

 



Odoberajte newsletter