SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Vítkovice zdolali v derby Ostravu aj zásluhou Sloveniek

Lákadlom uplynulého týždňa v zahraničí bolo ostravské derby v českej extralige žien. Lepšie ho zvládli Vítkovice, ktoré víťazstvom 7:6 nechali Ostravu na druhom mieste tabuľky. Na úspechu Vítkovíc sa bodovo podieľali Michaela Šponiarová a Denisa Ferenčíková, v drese zdolaného tímu skórovala Kristína Hudáková.

 

Kapitán reprezentácie SR Michal Pažák prispel v sobotňajšom dueli českej superligy jedným gólom ku víťazstvu Sparty Praha na palubovke Pardubíc 8:6. Pre pražský tím to bolo prvý triumf po troch nezdaroch a nadviazal naňho aj v nedeľu, keď zdolal domáci TJ Sokol Královské Vinohrady 6:5 po predĺžení. V drese hostí skóroval a pridal asistenciu najproduktívnejší krajan v súťaži Lukáš Ujhelyi.

 

Počas druhého víkendového dňa si strelecké konto rozšíril aj druhý najproduktívnejší Slovák. Ivan Tomčo znížil na priebežných 1:3 v zápase na pôde Hattricku Brno, z ktorého napokon Bohemians brali všetky body po otočke na 6:5. Osemnásťročný útočník sa presadil aj v pondelok proti Chodovu, keď v ôsmej minúte vyrovnal na priebežných 1:1, Bohemians napokon vyhrali 6:4.

 

Ešte počas predchádzajúceho utorka zdolala Ostrava v českej extralige žien Mladú Boleslav 9:3, na čom sa jednou asistenciou podieľala Kristína Hudáková a prvým štartom v sezóne aj brankárka Jana Dupčáková.

 

V stredu Vítkovice pohodlne uspeli na palubovke Tatrana Střešovice 5:0, pričom strelecky sa presadila Michaela Šponiarová a dve asistencie si pripísala Alžbeta Ďuríková. Veľký triumf dosiahli Vítkovice v sobotu, keď zdolali v derby Ostravu 7:6 a sú na čele tabuľky so štvorbodovým náskokom práve pred mestským rivalom. Pod víťazstvo domáceho tímu sa gólom a asistenciou podpísala kapitánka Denisa Ferenčíková, dve asistencie získala M. Šponiarová. Gólovú bodku za zápasom dala 63 sekúnd pred koncom tretej tretiny útočníčka hostí K. Hudáková. Vítkovice uspeli aj v nedeľu. Domácu Mladú Boleslav zdolali 12:1 aj za pomoci troch bodov (2+1) jednej z najlepších strelkýň i najproduktívnejších hráčok celej súťaže M. Šponiarovej.

 

Nedeľňajší program otvorilo víťazstvo Chodova nad Jičínom 8:3, na priebežných 3:1 pre domáce družstvo v 14. min zvýšila Kristína Belicová. Asistenciu pri triumfe Střešovíc nad Bulldogs Brno 5:2 si pripísala Daniela Kvasková.



Odoberajte newsletter