Slovenky odštartovali úspešne, zdolali Dánsko 4:2!

Slovenské reprezentantky vstúpili do medzinárodného turnaja 6-nations floorball challenge v poľskom Nowom Targu úspešne, pretože dokázali zdolať Dánsko 4:2. Už od 15.00 odohrajú druhý súboj dnešného dňa a to proti domácim Poľkám.

 

Po úvodnej oťukávačke sa postupne rozbiehali najmä slovenské dievčatá, ktoré sa na začiatku šiestej minúty gólovo presadili. Autorkou úvodného presného zásahu slovenského tímu na tirnaji 6-nations floorball challenge bola Terézia Zajacová po nezištnej prihrávke Alexandy Faktorovej. O minútu lovila loptu zo siete dánska brankárka po druhý raz. Kristíne Hudákovej nahrala na gól Denisa Papierniková. Tesne pre koncom tretiny naše dievčatá inkasovali gól z hokejky Klary Fjorder.

 

Druhú tretinu začali odvážnejšie naše súperky, no gól z toho nevyťažili. Počas piatej minúty bola vylúčená Katarína Klapitová, ale Dánky odohrali presilovku statickým spôsobom. Slovenky sa tak opäť nadýchli a zobrali ofenzívu do svojich rúk. S pribúdajúcim tlakom prichádzali aj vyložené šance, no brankárka Maria Amalie Moller držala svoj tím skvelými zákrokmi. Do začiatku druhej sirény však diváci v hale ďalší gól nevideli.

 

Čo sa slovenským reprezentantkám nepodarilo počas tlaku v závere druhej časti im vyšlo počas poslednej tretiny. Na rozdiel dvoch gólov zvýšila Viktória Grossová a o necelé tri minúty Kristína Belicová zvýšila na 4:1. V poslednej minúte ešte Dánky dokázali znížiť na konečných 2:4.

 

Hlasy po zápase:

Michal Jedlička (tréner Slovenska): „Zápas sme mali od začiatku pod kontrolou, no mrzí nás, že sme nedokázali využiť množstvo šancí, ktoré sme si vypracovali. Dievčatá hrali na slušnej úrovni, no stále máme čo zlepšovať, čiže hneď po obede sa na to vrhneme a vysvetlíme hráčkam ako a v čom lepšie hrať. Hlavne sa musíme zlepšiť v zakončení o čo sa pokúsime už v poobednom súboji proti domácim Poľkám.“

 

Denisa Ferenčíková (hráčka Slovenska): „Dánky vyčkávali na svojej polovici na naše chyby a snažili sa vyrážať do nebezpečných protiútokov. Našou úlohou bolo tvoriť hru, čo nám v tomto zápase vychádzalo striedavo, čiže lepšie chvíle striedali tie horšie. Najviac sa darilo druhej formácii, ktorá rozhodla o našom víťazstve. V ďalších zápasoch musíme hrať trpezlivejšie, vytvárať si ešte viac šancí a hlavne ich premieňať.“

 

SLOVENSKO – Dánsko 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)



Odoberajte newsletter