Slovenské výbery na siedmom mieste

Reprezentačné výbery dorasteniek a žiačok sa počas víkendu predstavili v Brne na turnaji regionálnych výberov Českej republiky. Vo svojich skupinách mali rovnakých súperov – Výber Juhomoravského a Zlínskeho kraja, Výber Vysočiny a Juhočeského kraja a Výber Prahy a Stredočeského kraja.

 

Dorastenky svoje zápasy v skupine prehrali, no vo dvoch stretnutiach boli svojim súperkám vyrovnaným protivníkom. V súboji o konečné siedme miesto dievčatá zvíťazili nad Výberom Karlovarského a Plzeňského kraja 5:2. „Kvalita českých výberov bola na vysokej úrovni. Ak porovnám množstvo, z ktorého si české regióny vyberajú hráčky v porovnaní s nami na celoslovenskej úrovni, porovnávam takmer neporovnateľné. Naše dievčatá zaostávajú vo viacerých činnostiach, ktoré sa dajú poctivou a dlhodobou prácou odstrániť, no musíme apelovať na klubových trénerov, kde je potrebné začať,“ povedal tréner dorasteniek Milan Burdeľ a dodal: „Na Slovensku chýbajú regionálne výbery a verím, že účasť na tomto turnaji naštartuje novú etapu, v ktorej sa všetci rozhýbeme a posunieme o krok vpred, čo v konečnom dôsledku pomôže k uľahčeniu práce reprezentačným trénerom starších vekových kategórií a skvalitní úroveň slovenskej reprezentácie.“ Asistentom Milana Burdeľa bol Zdenko Babík. Víťazstvo si vybojoval Výber Prahy a Stredočeského kraja, ktorý vo finále zdolal Výber Olomouckého a Moravskoslezského kraja 3:0.

 

Žiačky rovnako prehrali vo svojej skupine všetky tri súboje, no v každom z nich držali súperov v napätí až do konca, pretože zápasy boli vyrovnané. Prehry 0:1, či 1:3 alebo 0:2 sú toho dôkazom. „Dievčatá hrali dobre a obetavo, no nedokázali sme sa presadiť strelecky. Dnešný florbal sa už aj na úrovni žiačok hrá tvrdo a agresívne a práve z tejto dôraznej hry do tela zostali naše zverenkyne zaskočené. Strieľali z veľkej vzdialenosti a často sa pod tlakom zbytočne skoro zbavovali loptičky, čo malo za následok jej stratu a opätovnú snahu o jej získanie,“ zhodnotil tréner žiackeho výberu Miroslav Hýlek. V poslednom zápase o konečné siedme miesto si to dievčatá proti Výberu Karlovarského a Plzeňského kraja vynahradili a zdolali ho vysoko 7:2. „Od začiatku som mal pocit, že druhá skupina je o niečo jednoduchšia. Dôkazom vyššej kvality našej skupiny je aj finálová účasť dvoch z troch našich súperov. Rozlúčili sme sa zaslúženým víťazstvom a čo je hlavné, že dievčatá získali nové skúsenosti,“ doplnil Hýlek, ktorému robil v Brne na lavičke asistenta Miroslav Kunštek. Aj v žiackej kategórií sa tešil z prvenstva Výber Prahy a Stredočeského kraja, ktorý si poradil s Výberom Juhomoravského a Zlínskeho kraja víťazstvom 4:3.

 

Výsledky dorasteniek Slovenska:

Výber Vysočiny a Juhočeského kraja – Slovensko 4:3

Výber Prahy a Stredočeského kraja – Slovensko 7:0

Výber Juhomoravského a Zlínskeho kraja – Slovensko 3:1

 

Zápas o 7. miesto:

Výber Karlovarského a Plzeňského kraja – Slovensko 2:5

 

Výsledky žiačok Slovenska:

Výber Prahy a Stredočeského kraja – Slovensko 1:0

Výber Vysočiny a Juhočeského kraja – Slovensko 3:1

Výber Juhomoravského a Zlínskeho kraja – Slovensko 2:0

 

Zápas o 7. miesto:

Výber Karlovarského a Plzeňského kraja – Slovensko 2:7



Odoberajte newsletter