Slovenskí juniori rozbalia „svoj stan“ v Púchove

Pred niekoľkými hodinami sme privítali príchod nového roku 2022 a už dnes sa na sústredení v Púchove stretne slovenská reprezentácia juniorov. Chlapci pred nedávnom začali nový cyklus smerujúci k účasti na svetovom šampionáte juniorov, ktorý sa uskutoční v roku 2023 v dánskom Frederikshavne.

 

Na Považie pozvali tréneri celkom 36 hráčov vrátane brankárov a pripravili osem náhradníkov. „Z celkového počtu nominovaných sa ospravedlnili štyria hráči zo zdravotných dôvodov. Týchto hráčov sme doplnili plánovanými náhradníkmi, takže sústredenia sa zúčastní 30 hráčov a 6 brankárov,“ povedal hlavný kouč reprezentácie juniorov Jakub Horecký.

 

Slovenských reprezentantov čaká bohatý program a počas štyroch dní si okrem šiestich tréningových jednotiek zažijú aj rovnaký počet porád a taktiež aj dve teambuildingové aktivity a bohatá regenerácia. „Vzhľadom k tomu, že ide o prvé viac dňové sústredenie, prejdeme si základné parametre našej hry akou sa budeme chcieť prezentovať, t.j. najmä celkový obraz hry, hra v defenzíve, hra v ofenzíve a hra špeciálnych situácií. Rovnako by sme si chceli spoločne určiť ciele do ďalších období a pustiť sa do stmeľovania kolektívu. Dôležitým prvkom tohto sústredenia bude aj príprava na februárový medzinárodný turnaj v Kutnej Hore, na ktorý sme dostali pozvanie od našich českých susedov,“ uzavrel Horecký.

 

Nominácia slovenskej reprezentácie juniorov (3. – 6. januára 2022, Púchov):

VAŠKO Filip, BIELIK Leonard, PETRÍK Samuel, PAJTINA David, MARTANOVIČ Ondrej, DO Rastislav, KOMAROVSKÝ Adrián, GBURÍK Matúš, ZÁHORSKÝ Adam, REPKA Jakub, ZVERBÍK Patrik, CIFRANIČ Filip, BIELY Samuel, ŠUŠKA Ján, CHOCHOL Oliver, RENDL Andrej, OLEKŠÁK Daniel, PÁPAY Alex, BAKAJSA Marek, BAČIŠIN Michal, LAZOR Alex, KANDRÁČ Kamil, BODNÁR René, ŠIMA Marko, ŠIMO Radoslav, KORČEK Michal, BULEJČÍK Tomáš, KRÁLOVIČ Gabriel, STRIEŽENEC Matúš, BEDNÁR Peter, PACEK Patrik, VRÁNEK Richard, OZIMÝ Mário, BATKOVIČ Šimon, MUTALA Jozef, SOKIRKA Maroš

Náhradníci:

VOJTEK Erik, LAUKO Martin, SALEM Iylád, VÁCVAL Adam, KELBEL Marko, BENEDIKT Lukáš, VESELOVSKÝ Martin, POLÁK Samuel



Odoberajte newsletter