Snipers oslavuje historický úspech, Prešov sa lúči s najvyššou súťažou

Dve opačné tváre športu sme mohli sledovať na florbalových ihriskách v juniorskej extralige. Zatiaľ čo v hlavnom meste prebiehala spokojnosť a oslavy historicky prvého majstrovského titulu v podaní družstva EXEL Snipers Bratislava, v Žiline sa po krutej prehre 0:17 s najvyššou súťažou so slzami v očiach lúčili hráči FBC A4ka Mikuláš Academy Prešov.

 

Hráči Snipers už pred posledným súbojom sezóny, ktorý odohrali na ihrisku ŠK Lido Prírodovedec, mali istý titul, no chceli sa so sezónou rozlúčiť víťazstvom a parádnou oslavou. Snajpri napokon nad Lidom zvíťazili 9:8 po samostatných nájazdoch a tak vládla ešte väčšia spokojnosť. „Ako som spomínal pred zápasom, že si to chceme užiť a budeme chcieť, aby si odohral každý niečo. V polovici zápasu nastúpila iná zostava, zachytali si obaja brankári. Zápas skončil na nájazdy, takže z každého niečo a mohli sme oslavovať,“ povedal spokojný kouč úradujúcich majstrov extraligy juniorov Tomáš Chvála zo Snipers Bratislava.

 

V Bratislave vypukla aj druhá vlna radosti aj keď po prehratom súboji. Zo záchrany sa aj napriek prehre 4:7 s Tsunami Záhorská Bystrica tešili chlapci z VŠK PdF UK Hurikán. Dôvodom bola prehra Prešova s Grasshoppers Žilina. „Začiatok bol dobrý, prvú tretinu sme vyhrali 2:0 a boli sme lepším tímom. V druhej tretine však nastal herný výpadok, iniciatívu prevzal súper a väčšinu času sa hralo na našej polovici. Do tretej časti sme vstúpili s tým, že musíme byť strelecky aktívnejší. Podarilo sa nám dvakrát vyrovnať avšak následne nám súper odskočil na rozdiel troch gólov. Koncom duelu sme stiahli hru na dve päťky a skúsili sme aj hru bez brankára. Výsledok sme však už napriek gólovým šanciam neupravili. Celkové nasadenie a predvedenú hru hodnotím pozitívne. Je to dobrý prísľub do budúcej sezóny,“ zhodnotil posledný duel zachráneného tímu Michal Trgiňa z bratislavského Hurikánu.

 

Veľa sĺz tieklo v sobotu pod Dubňom. Prešovčania veľmi chceli zvíťaziť a zachrániť pre svoj klub účasť v najvyššej súťaži aj v budúcej sezóne. Duel im však vôbec nevyšiel a prehrali ho vysoko 0:17... „Nikto z nás nečakal takýto priebeh zápasu. Chlapcov sme nastavili na to, že ideme vyhrať. Prvá vec, ktorá nám robila problém, bola veľkosť ihriska, ktorá bola o čosi menšia ako naša, ale nejako sme sa snažili nastaviť na to našu hru. Hneď v úvode sa po údere lakťom do oblasti tváre zranil náš najlepší strelec Jakub Hrabovský. Po troch rýchlych góloch sme do druhej tretiny vstupovali s odhodlaním zmeniť stav a vývoj zápasu. Premenené 3-4 šance na začiatku tejto časti, by priniesli úplne iný vývoj zápasu, no žiaľ, nepremenili sme... Po veľmi prísnom päťminútovom vylúčení sme odchádzali do šatne s hlavami dole. V záverečnej tretine sa nám všetko rozpadlo ako domček z kariet. Samozrejme výsledok hovorí o niečom inom, ale keď už v tretej tretine prehrávate o sedem gólov, je problém udržať chlapcov v optimálnej nálade a hernom nastavení. Je nám to veľmi ľúto, lebo vidieť slzy v očiach svojich zverencov po zápase, nechce žiadny tréner...,“ skonštatoval tréner FBC Mikuláš Prešov Jakub Pandoš.

 

V trenčianskom derby sa zrodilo prekvapenie na úkor 1. FBC, ktoré v domácej hale prehralo so svojim rivalom AS 7:9.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter