Snipers si uvedomuje, že je nováčikom, no chce ďalšie body

Prvá liga žien pokračuje počas víkendu zápasmi piateho a šiesteho kola. Zo siedmich súbojov, ktoré nám kolá ponúkajú, sa až štyri z nich odohrajú v hlavnom meste. Do Bratislavy zavítajú družstvá z Čadce a B-tím Kysuckého Nového Mesta, ktoré sa stretnú s béčkom Hurikánu a nováčikom Snipers. Líderky tabuľky z Prešova hostia v sobotu doma Oravčanky z Mútneho.

 

Bratislava bude centrom diania dvojkola prvej ligy žien a oba tímy z hlavného mesta nechcú aby si ich súperi odnášali domov nejaké body. Hurikán aj Snipers si vymenia súperov z Čadce a Kysuckého Nového Mesta. „Stále platí, že v lige sme nováčikom a súperov veľmi nepoznáme, preto ani nemáme žiadne veľké očakávania. Chceme sa stále sústrediť na našu hru a pracovať na nej. Každý zápas však chceme vyhrať a s tým pôjdeme aj do oboch víkendových súbojov. Taktiež dúfam, že využijeme domáce prostredie a nedovolíme súperkám odnášať si z Bratislavy žiadne body. S doterajším umiestnením, ktorým je druhé miesto v tabuľke, som samozrejme spokojný ale zápasová vzorka je ešte veľmi malá. Práve teraz nás čaká víkend, počas ktorého môžeme túto pozíciu potvrdiť,“ povedal tréner Snipers Bratislava Vladimír Roziak.

 

Malú nevýhodu majú béčka z Kysúc a z Hurikánu, pretože v rovnaké dni prebieha aj Hyundai extraliga žien. Majú však dostatočne široké kádre aby túto záležitosť zvládli. „Béčko máme kvôli nedostatku družstiev a zápasov v regionálnych súťažiacich. V prvej lige nám nejde o dosiahnuté výsledky ale o postupné zapracovanie dievčat do ženského florbalu. Veľmi dobrým prostriedkom bolo kombinovanie niekoľkých skúsenejších dievčat s mladými dievčatami a pri pohľade na ich herné napredovanie sa nám nemalé prostriedky investované do tejto súťaže zdali ako správna investícia. Taktiež som presvedčený, že sme s našim béčkom boli aj v predchádzajúcej sezóne veľkým prínosom pre samotnú súťaž,“ povedal tréner Kysuckého Nového Mesta Michal Vlček.

 

Po zlom štarte chcú počas víkendu bodovať aj dievčatá z Čadce. „Úvod do sezóny nám nevyšiel. V kysuckom derby sme chceli uchmatnúť aspoň bod, no prehrali sme vysokým rozdielom. V minulom kole sme siahali po plnom bodovom zisku, ale na konci zápasu sa šťastena od nás odvrátila. V Bratislave je horúca pôda, na ktorej sa body nezískavajú ľahko. S tamojšími družstvami a ich hráčkami máme skúsenosti z minulej sezóny, vieme teda, čo približne očakávať. Batožinu na spiatočnej ceste určite budeme chcieť zaťažiť o nejaké body. Koľko ich napokon bude, uvidíme v nedeľu podvečer,“ prezradil kouč Čadce Peter Jurga.

 

Líderky tabuľky, ktorými sú Prešovčanky, odohrajú jeden súboj v domácom prostredí proti Mútnemu. Východniarky doposiaľ nestratili ani bod a ak nechcú aby ich v prípade víťazstiev nedostihlo kysucké béčko, musia zvíťaziť.

 

Zaujímavý duel sa chystá aj v Slovenskej Ľupči, kde hráva svoje domáce zápasy Banská Bystrica. Dukla vo dvoch odohratých stretnutiach nezískala ani bod a nebude to mať jednoduché ani v súboji proti Slovanu Rimavská Sobota, ktorý naopak dokázal vyhrať oba zápasy v aktuálnej sezóne.

 

Posledná Cassovia Velesis Košice sa v nedeľu pokúsi o zisk prvých bodov doma proti Mútnemu.

 

Program zápasov prvej ligy žien:

 

5. kolo – sobota 2. 11. 2019:

 

13.00 hod – FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FBC Slovan Rimavská Sobota (Nafukovacia ŠHZŠ, S. Cambela, Školská, Slovenská Ľupča)

14.15 hod – VŠK PdF UK Hurikán Bratislava „B“ – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ (ŠH FTVŠ UK, Nábr. L. Svobodu, Bratislava)

14.30 hod – Snipers Bratislava – JSC Wild Girls Čadca (ŠH Elán, Bajkalská 7, Bratislava)

15.00 hod – FBC A4ka Mikuláš Prešov – FBK Hornets Mútne (ŠH ZŠ Sibírska, Prešov)

 

6. kolo – nedeľa 3. 11. 2019:

 

10.00 hod – Snipers Bratislava – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ (ŠH Elán, Bajkalská 7, Bratislava)

13.00 hod – VŠK PdF UK Hurikán Bratislava „B“ – JSC Wild Girls Čadca (ŠH FTVŠ UK, Nábr. L. Svobodu, Bratislava)

13.15 hod – Cassovia Velesis Košice – FBK Hornets Mútne (MŠH Gym. A. Pridavka, Komenského, Sabinov)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter