Tri zápasy v Bratislave, priamy prenos zo Spišskej Novej Vsi

Medzi sobotňajšími stretnutiami 2. kola extraligy mužov sa vyníma zápas medzi Spišskou Novou Vsou a Florkom Košice. Okrem toho, že ho odvysiela internetová televízia huste.tv, je s ním spojená aj súťaž o pánske športové hodinky Festina v hodnote 179 eur.  

Súťaž je spojená konkrétne s priamym prenosom huste.tv, kde budú komentátori počas duelu opakovať súťažnú otázku, na ktorú stačí odpovedať do komentára pod súťažným príspevkom na facebooku Slovenského zväzu florbalu (SZFB) a budete v hre o spomenuté skvelé hodinky!

Favoritom zápasu sú hostia z Florka, ktorí v prvom kole vyhrali nad Snipers Bratislava 12:7. Naopak, Spišská Nová Ves nadviazala na nevydarený vlaňajší ročník a v Tvrdošíne podľahla Nižnej 4:19. Stretnú sa tak tímy, ktoré v úvodnom kole novej sezóny strelili, resp. inkasovali najviac gólov. „Po zápase s Nižnou, ktorý nedopadol podľa našich očakávaní, chceme zajtra predviesť úplne inú hru, ktorou cheme uchmatnúť súperovi všetky tri body. Naposledy sme neboli v najsilnejšom zložení, ale tešíme sa, že tentoraz to bude inak. Vieme, že to nebude jednoduché, no veríme si,“ povedal ťahúň Spišiakov Erik Rády.

Po spomenutej minulotýždňovej prehre si chcú chuť napraviť hráči bratislavského tímu Snipers, tí privítajú v ŠH Elán Prešov. „Každý zápas v extralige je pre naše omladené družstvo veľkou školou a nebude to inak ani proti Prešovu. Verím, že sa vyvarujeme chybám, ktoré nás stáli lepší výsledok v zápase s Florkom a aj za pomoci našich fanúšikov sa nám podarí udržať body doma,“ uviedol skúsený hráč Snipers Tomáš Chvála.  

Nevydarený vstup do sezóny 2020/2021 má za sebou aj iné bratislavské družstvo ŠK Lido. Na úvod  podľahli nováčikovi z Trnavy (5:6) a teraz ich čaká súper najťažšieho možného kalibru – 1. FBC Trenčín. „Nebudeme si klamať, Trenčín je v stretnutí favoritom a podľa toho sme aj k zápasu pristupovali v tréningovom procese. Páčila sa mi na tréningoch hra chlapcov predo mnou tento týždeň, ale úspešní v meraní síl môžeme byť len vtedy, keď všetci hráči podajú dobrý výkon, splníme taktické pokyny a dodržíme herné role s ktorými pôjdeme do zápasu,“ vyjadril sa brankár Lida Gabriel Mészáros, ktorý v predošlej sezóne nastupoval za AS Trenčín.

Partia okolo Juraja Matejku má zajtra voľno, keďže zápas 2. kola proti Nižnej sa v predohrávke uskutočnil už v nedeľu (2:3). Sobotňajší itinerár dopĺňajú stretnutia Tsunami Záhorská Bystrica – Grasshoppers Žilina, a ATU Košice – FBC 11 Trnava. Košické družstvo má takisto čo naprávať po minulotýždňovej tesnej prehre 7:8 na pôde Prešova. "Myslím si, že sa už všetci tešíme na zápas - jednak to bude prvý domáci duel v sezóne a na druhú stranu, po prvom zaváhaní v sezóne chceme stopercentne bodovať a predviesť svoju hru. Očakávam, že náš súper nebude chcieť veľmi otvárať hru a budú skôr čakať na naše chyby," vyhlásil hráč ATU Dominik Lehel Németh.   


Fotogaléria


Odoberajte newsletter