Už zajtra to v Trenčíne vypukne!

Dvanásť dievčenských družstiev z celého Slovenska sa už nemôže dočkať zajtrajška, pretože počas víkendu sa na Ostrove v Trenčíne – Zamarovciach uskutoční kvalifikačný turnaj o postup do nasledujúcej sezóny 2020/2021 Super Ligy U15. Dve tretiny účastníkov a teda osem tímov sa poteší postupu do celoštátnej súťaže.

 

Kandidatúru podalo viacero klubov a dôveru dostal FBK AS Trenčín. „Sme radi, že sme uspeli v kandidatúre pre organizáciu tohto podujatia a vážime si dôveru Slovenského zväzu florbalu. Zároveň pevne veríme, že aj napriek rôznym opatreniam dopadne kvalifikačný turnaj úspešne a bez akýchkoľvek problémov. Po organizačnej stránke sme pripravení a spoliehame sa aj na disciplínu účastníkov a tešíme sa nich,“ povedal organizátor kvalifikácie Super Ligy U15 dievčat Juraj Matejka.

 

Na otázku, prečo sa podujali organizovať dievčenské podujatie keď klub nedisponuje dievčenskými kategóriami Matejka odpovedal: „V Trenčíne zažívame veľký záujem detí o florbal a možno by sa zdalo, že otvoríme aj čisto dievčenské kategórie, no momentálne by sme potrebovali ešte dve športové haly, pretože naša súčasná už žiaľ nepostačuje. Propagácii florbalu takouto formou sa však nebránime a sme radi, že môžeme niečo podobné zorganizovať.“

 

Dvanásť družstiev je rozdelených do štyroch štvorčlenných skupín (A, B, C, D) a v nich si medzi sebou zahrajú systémom každý s každým. Štyri víťazné tímy postúpia priamo do štvrťfinále, no zároveň si vybojujú postup do Super Ligy U15. Tímy na druhých a tretích miestach sa medzi sebou stretnú do kríža vyraďovacím spôsobom a štyri víťazné družstvá postúpia do štvrťfinále, čím uzavrú konečný počet účastníkov Super Ligy U15 dievčat pre sezónu 2020/2021. Nedeľa tak bude už o súbojoch o umiestnenie.

 

Len veľmi ťažko hľadať favoritov podujatia, no isté je, že niektoré tímy majú vo svojich radoch skúsenejšie dievčatá, ktoré sa už objavili aj v celoštátnom výbere Slovenska starších a mladších žiačok.

 

Zloženie skupín pre kvalifikáciu Super LIGY U15 (29. a 30. 8. 2020 – Trenčín – Zamarovce):

 

Skupina „A“:

 

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto, ŠK Florbal Modra – dievčatá, FTC Fiľakovo

 

Skupina „B“:

 

FbK Tvrdošín, ŠK FbK Kométa Spišská Nová Ves, Galanta United WU15

 

Skupina „C“:

 

NTS FK-ZŠ Nemšová, FBC Mladosť Trebišov, Snipers Bratislava

 

Skupina „D“:

 

ŠK 98 Pruské, FBK Harvard Partizánske, Eastern Wings Michalovce

 

Podrobný rozpis zápasov kvalifikácie s časovým harmonogramom nájdete TU.



Odoberajte newsletter