Víťazná trofej zostala pod hradom Matúša Čáka

Prvý ročník seniorského turnaja TRENČÍN FLOORBALL GAMES za účasti ôsmich družstiev, sa organizátorom vydaril a trofej pre víťaza zostala pod hradom Matúša Čáka. Zaujímavosťou bola účasť reprezentácie Francúzska, ktorá však obsadila predposlednú priečku.

 

Extraligový tím 1. FBC Florbal Trenčín zdolal vo finále Grasshoppers Žilina 5:0. Tretie miesto patrí českému extraligistovi Panthers Otrokovice, ktorý v zápase o bronz porazil FBK AS Trenčín 3:2. Florbalisti Victory stars Dubnica n./V. v stretnutí o 5. miesto porazili Exel Snipers Bratislava. Reprezentácia Francúzska víťazstvom 3:1 nad juniormi 1. FBC Florbal Trenčín U18 si vybojovala konečné 7. miesto.

 

„Z môjho pohľadu turnaj skvele naplnil predstavy o záverečnej zápasovej príprave na nastávajúcu sezónu. Že naši muži zvíťazili, považujem len za čerešničku na torte. Odohrali sme päť náročných zápasov proti kvalitným súperom a to s minimálnym počtom hráčov. Juniori síce svojim súperom päťkrát podľahli, ale najmä záverečné dve vystúpenia už ukázali ich možnosti napredovania. Chlapci potrebovali nazbierať skúsenosti a v praxi prísť na to, že florbal nie je len o víťazstvách,“ zhodnotil poradcu ŠK 1. FBC Trenčín pre športovú činnosť Ivan Piovarči.

 

All stars turnaja TFG 2021:

Jakub KLOBUČNÍK (1. FBC Florbal Trenčín) - Samuel DÁVIDEK (FBK AS Trenčín), Matúš MACHARA (1. FBC Florbal Trenčín) - Vlastimil ČERVENKA (Panthers Otrokovice), František VYKOPAL (Panthers Otrokovice), Samuel JANČO (Grasshoppers Žilina).
 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter