Vrba: „Chceme nastúpiť na posledný zápas s trojbodovým náskokom“

Aj extraliga juniorov postupne finišuje a tak sa počas víkendu odohrá niekoľko zaujímavých zápolení. Pokračovať bude boj o prvé miesto medzi košickými rivalmi, ktoré by malo vyústiť do priameho súboja počas budúceho víkendu. Teraz by mali Východniari potvrdiť úlohu favorita.

 

Bojuje sa však aj na konci tabuľky. Modra by ešte mohla zaútočiť na ôsmu pozíciu, no má pred sebou prvé dva tímy. Navyše ak Mútne doma zvíťazí nad trenčianskym AS, udrží si postupovú pozíciu do boja o majstra. „Do každého zápasu ideme s cieľom uhrať čo najlepší výsledok. Bolo však veľa zápasov, ktoré sme túto sezónu pokazili, no dúfame, že si v Košiciach schuti zahráme, aj keď cestujeme vo veľmi oklieštenej zostave kvôli chorobám a rôznym iným situáciám. Tešíme sa na metropolu Východu a určite chceme potrápiť veľkých favoritov,“ povedal tréner Modry Michal Benčúrik.

 

Boj o víťaza základnej časti v posledných troch kolách by mal vrcholiť až o týždeň. Ak oba košické tímy potvrdia tento víkend úlohu favorita a zdolajú Modru a Banskú Bystricu, tak sa stretnú v poslednom kole v priamom súboji o prvé miesto. „Musíme si klásť len tie najvyššie ciele, no do konca základnej časti nám zostávajú ešte tri zápasy. Chceme postúpiť do play-off z prvého miesta, no musíme ísť od zápasu k zápasu. Pevne verím, že získame v prvých dvoch dueloch šesť bodov a v rozhodujúcom súboji s Florkom uhráme taký výsledok, ktorý nám zabezpečí postup z prvého miesta. Hlavným našim cieľom je nastupovať na posledný duel proti Florku s trojbodovým náskokom,“ povedal kouč košického ATU Peter Vrba.

 

O tretie miesto bojujú tri družstvá. Obhajcovia titulu zo Záhorskej Bystrice hostia doma Prešov, no pozornosť sa bude sústrediť na duel medzi piatou Žilinou so štvrtým 1. FBC Trenčín. „Na zápas proti FBC sme sa so spoluhráčmi už dlhodobejšie pripravovali. Vieme o čo hráme a sme schopní podať stopercentný výkon. Verím, že tento dôležitý súboj zvládneme a uchmatneme dôležité body pre lepšiu pozíciu v tabuľke pred play-off. Vzhľadom na kvalitu nášho kádra a prácu trénera by nás tento súboj nemal zaskočiť ale podceniť ho určite neplánujeme,“ povedal odhodlane kapitán žilinských „Kobyliek“ Ladislav Mirt.

 

Program zápasov extraligy juniorov:

 

20. kolo – sobota 9. 2. 2019:

 

14.00 hod – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – 1. FBC Florbal Trenčín (ŠH, Rosinská cesta, Žilina)

14.45 hod – FK Florko Košice – FBK BCF Dukla Banská Bystrica (Multihala, Alejova, Košice)

16.50 hod – Tsunami Záhorská Bystrica – FBC Mikuláš Prešov (ŠH ZŠ kpt. J. Nálepku, Školská 2, Stupava)

17.00 hod – TJ FBK Hornets Mútne – FBK AS Trenčín (ŠH pri ZŠ, Mútne)

17.00 hod – FaBK ATU Košice – FBC BlueBerries Modra (ŠH SOŠ Ostrovského 1, Košice)

 

21. kolo – nedeľa 10. 2. 2019:

 

10.00 hod – FK Florko Košice – FBC BlueBerries Modra (Multihala, Alejova, Košice)

10.30 hod – Snipers Bratislava – FBC Mikuláš Prešov (ŠH Mladosť, Trnavská cesta, Bratislava)

11.00 hod – FaBK ATU Košice – FBK BCF Dukla Banská Bystrica (ŠH SOŠ Ostrovského 1, Košice)

14.00 hod – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBK AS Trenčín (ŠH, Rosinská cesta, Žilina)

16.00 hod – TJ FBK Hornets Mútne – 1. FBC Florbal Trenčín (ŠH pri ZŠ, Mútne)



Odoberajte newsletter