Východniarske hradby odolali útokom zo západu

Prvá liga mužov pokročila do semifinálových súbojov. V nich sa stretla prvá štvorka tímov, ktoré obsadili vedúce pozície po základnej časti. Favoriti hrali doma a svoje úlohy splnili. Sabinov aj Spišská Nová Ves vedú na zápasy 2:0 a majú dobre rozohraté série na ceste do finále.

 

Do Sabinova cestovali hráči bratislavského Snipers. Prvý súboj bol jednoznačnou záležitosťou domácich, ktorí vyhrali 13:4. V odvete sa nechali „Predátori“ zaskočiť a Bratislavčania sa do jedenástej minúty dostali do dvojgólového náskoku. S pribúdajúcim časom Sabinov postupne skóre dorovnal a napokon vyhral 6:5. „V prvom stretnutí sme očakávali od súpera väčší tlak a hernú kreativitu. Naši chlapci veľmi dobre zvládli taktické pokyny a Snipers sme nedali šancu, aby sa priblížil na dostrel ako sa vraví. Veľká vďaka patrí aj brankárovi, ktorý nás podržal v zložitých situáciách. V odvete začal Snipers viac brániť, čo je vidieť aj na konečnom výsledku. Museli sme doslova búšiť do brány, aby tam niečo padlo. Nemali sme ale svoj deň. Pribudli nám aj nejaké zranenia a museli sme v zostavách kombinovať. Druhý duel hodnotím ako vyrovnaný. Jeden útočí a druhý bráni. Vedenie v sérii 2:0 je veľmi dobrá šanca ukončiť túto sériu už najbližšiu sobotu. Uvidíme s čím na nás Snipers vyrukuje. Tešíme sa na ďalší súboj veď, každý zápas s kvalitným tímom sa počíta ako dobrá skúsenosť,“ povedal tréner FbC Predator Sabinov Richard Hraško.

 

Na Spiš cestovali florbalisti FBC 11 Trnava. Ani im nevyšiel prvý semifinálový duel podľa predstáv. Spišská Nová Ves zvíťazila 11:7, no odveta bola podstatne vyrovnanejšia. Trnava v tomto stretnutí viedla 1:0 aj 3:2, no Spišiaci záverečným finišom skóre otočili a napokon sa tešili z víťazstva 5:4.

 

Výsledky semifinále prvej ligy mužov:

 

1 – Semifinále – sobota 11. 3. 2017:

 

FbC Predator Sabinov – Snipers Bratislava 13:4 (5:1, 3:1, 5:2)

 

Floorball club Young Arrows Spišská Nová Ves – FBC 11 Trnava 11:7 (5:2, 4:2, 2:3)

 

2 – Semifinále – nedeľa 12. 3. 2017:

 

FbC Predator Sabinov – Snipers Bratislava 6:5 (0:2, 3:1, 3:2)

 

Floorball club Young Arrows Spišská Nová Ves – FBC 11 Trnava 5:4 (1:1, 1:2, 3:1)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter