CAPITOL potvrdil extraligu, Detva do baráže proti Snipers

Víkendovým dvojkolom sa včera ukončila sezóna prvej ligy mužov, ktorá sa po vzájomnej dohode klubov musela zaobísť bez play-off. Suverénnymi víťazmi sa stalo družstvo TEMPISH CAPITOL Floorball Club, ktoré postúpilo do betRing extraligy. Na druhej priečke sa umiestnila DTF team Detva Joxers, ktorá si zahrá o postup do najvyššej súťaže proti Snipers Bratislava. Do regionálnej druhej ligy zostúpilo trio FBK Hornets Mútne, FbC Young Arrows Spišská Nová Ves a FBC 11 Trnava.

 

Capitol potvrdil svoju dominanciu a celou súťažou prešiel bez prehry. V sobotu bratislavský tím zvíťazil 8:3 nad Spišskou Novou Vsou a včera 6:3 nad Falcons Stará Ľubovňa. Ani Detva nedala súperom šancu bodovať a upevnila si dvomi víťazstvami 5:3 v Partizánskom a 10:8 nad Topoľčanmi, svoju barážovú pozíciu. 

 

O veľa išlo v spodnej časti tabuľky. Doslova v hodine dvanástej sa na úkor Spišiakov zachránilo družstvo FBC White Eagles Bratislava, ktoré síce najskôr prehralo 8:11 so Žatvou 90 Dolný Kubín, no v nedeľu zdolalo posledné Mútne 8:4. „Bol to pre nás veľmi náročný víkend a z toho, ako to dopadlo, máme obrovskú radosť. Znamená to pre nás, že si musíme všetci spolu sadnúť za jeden stôl a do budúcej sezóny spraviť všetko preto, aby ďalší ligový ročník už nebol iba o záchrane. Je veľa vecí, na ktorých musíme pracovať a zlepšiť ich a všetko začína pri poriadnej letnej príprave. Dúfam, že budúca sezóna už bude konečne normálna, bez lockdownov a prerušení a budeme na ňu dobre pripravení. Čaká nás veľa práce, ale momentálne si užívame ten pocit , že sme dostali ešte šancu na reparát v prvej lige. Čo sa týka víkendových zápasov, tak ten sobotný hodnotím veľmi negatívne. Nehrali sme vôbec dobre a museli sme sa spoliehať na prehru Spišskej s Hurikánom. V nedeľu, keď sme sa na rozcvičke dozvedeli zo zápisného stolíka výkrikom na celú halu, že Hurikán otočil stav na 8:7, dodalo nám to strašne veľa energie. Vedeli sme, že keď pokazíme túto ponúknutú šancu, nezaslúžime si ani hrať florbal, nie to prvú ligu... Našťastie to chalani proti Mútnemu zvládli na jednotku a všetko pre nás dobre dopadlo,“ zhodnotil tréner White Eagles Oliver Halák.

 

Trnava mala záverečný finiš úspešný a dokázala doma zdolať Mútne 9:8 a taktiež Dolný Kubín 9:6, no bolo to pre nich skôr „Pyrrhovo víťazstvo“, ktoré už nič neznamenalo, pretože FBC 11 zostúpilo do druhej ligy... „Nasadenie bolo ako vždy, v sobotu sme súpera prestrieľali. Bolo to vyslovene o tom, kto dá viac gólov. Našťastie sa nám to podarilo. V nedeľu sme hrali proti súperovi, ktorý bol na hranici play-off a bolo to cítiť. Tempo bolo vysoké a my sme sa skoncentrovali na kvalitný výkon. V tomto zápase sa po dlhej dobe navyše ukázala v bránke naša jednotka a bolo to cítiť aj na samotnej hre družstva,“ povedal Matej Vanta z FBC 11 Trnava.

 

Úspešne sa so sezónou rozlúčili aj hráči z Čadce, ktorí vyhrali nad Raptors tesne 7:6. Dve domáce víťazstvá zaknihoval aj bratislavský Hurikán, ktorý v domácom prostredí porazil Starú Ľubovňu 7:2 a Spišskú Novú Ves 8:7.

 

Výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter