Čechov nahrádzajú vo Švédsku Švajčiari

V ostatnom období zamierilo množstvo hráčov z českej najvyššej florbalovej súťaže do Švédska, kde hrali počas pandemickej prestávky vo vlasti. Livesport superliga sa však už pomaly znovu rozbieha a tak sa vrátili naspäť do svojich pôvodných klubov. V Škandinávii ich začínajú nahrádzať Švajčiari, ktorým naopak ligu prerušili.

Vo Švajčiarsku súťaže prerušili minimálne do Vianoc, zrejme sa však už v tomto roku hrať nebude. „Helvéti“ by preto mohli zvoliť rovnaký model ako Česi, ktorí sa v zápasovom tempe niekoľko týždňov udržiavali práve v kvalitnej švédskej SSL. 

Netrvalo dlho a Medzinárodná florbalová federácia (IFF) na svojom webe oznámila prvé hosťovania na linke Švajčiarsko – Švédsko. Reprezentačný brankár Pascal Meier zamieril do Växjö, rovnako ako produktívny útočník Manuel Maurer. Elitný zadák Luca Graf absolvuje najbližšie týždne v tíme IK Sirius, zatiaľčo Švéd Simon Jirebeck sa z Floorball Köniz dočasne presunul do Örebra.

Vo Švajčiarsku pôsobia aj viacerí reprezentanti SR. V elitnej NLA nastupujú Michal Dudovič (Wiler Ersigen), Roland Gašparík (Waldkirch-St. Gallen) a Katarína Klapitová (Chur). V nižších súťažiach pôsobia Matúš Gajdoš (Thurgau) či Sára Adamcová (Zürich Lioness).



Odoberajte newsletter