Favoriti v extralige mužov nezaváhali

Druhé kolo extraligy mužov prinieslo viacero zaujímavých meraní síl. Žiadne výrazné prekvapenie sa však neuskutočnilo a body brali papieroví favoriti.

V prvom zápase sobotňajšieho programu 2. kola extraligy mužov sfúklo ATU v Košiciach nováčika z Trnavy 12:2. Prvá tretina pritom priniesla vyrovnané predstavenie. Domáci síce dvakrát viedli, ale Trnava vždy dokázala vyrovnať. To však už neplatilo v druhej dvadsaťminútovke, v ktorej Košičania nasúkali súperovi päť gólov a neinkasovali ani raz. Totožný rezultát napokon prinieslo aj tretie dejstvo.

Vlaňajší víťaz základnej časti 1. FBC Trenčín získal tri body v hlavnom meste, ŠK Lido ho však v Dome Športu poriadne potrápilo. Favoriti z Považia vyhrali iba tesne 6:5. Spočiatku to vyzeralo na jasnú záležitosť Trenčanov, ktorí po prvej tretine viedli 4:1. Vo zvyšku duelu už takí dominantní neboli. V 53. min vyrovnal na priebežných 5:5 kapitán domácich Ondrej Pagáč. Predstava predĺženia sa vôbec nepáčila útočníkovi hostí Tomášovi Kvasnicovi, ktorý o 75 sekúnd prepálil všetko, čo mu stálo v ceste a stanovil konečný výsledok. Nič na tom nezmenila ani záverečná hra bez brankára v podaní ŠK Lido Prírodovedec. 

Bratislavčania tak majú po dvoch kolách na konte nula bodov. „Taktika, ktorou sa chceme prezentovať počas celej sezóny, je určite vhodnejšia na mužstvo typu FBC Trenčín ako na Trnavu. To sa nám teraz potvrdilo, hoci sme nezískali žiadne body. Mužstvo na sebe pracuje, bolo vidno obrovský progres. Body síce ešte nemáme, ale sezóna je dlhá. Na takýchto výkonoch však chceme stavať. Body určite prídu. Obe mužstvá dnes zahrali výborne. Súper však dal šesť gólov a my iba päť,“ zhodnotil matador v zostave Lida Roland Bluska.

Trenčín naďalej pokračuje bez straty body. „Nebolo to jednoduché, bolo náročné dostať súpera pod tlak. Okrem toho nám chýbali strely na bránku. Súper mal výbornú obranu už od polovice ihriska a bolo náročné ju prelomiť. Na takomto povrchu sa hrá veľmi ťažko, aj ja som mal možnosť skórovať, na inej palubovke by to možno vyšlo,“ uviedol útočník Považanov Filip Fürsten.

V televíznom stretnutí Spišská Nová Ves podľahla Florku Košice 6:9. Košičania ani raz v zápase neprehrávali. „Duel sme mohli mať rozhodnutý už v polovici, avšak nepremenili sme šance. Naopak, súper svojou bojovnosťou a dôrazom pred bránkou výsledok stále doťahoval. Získali sme tri body, čo je dôležité,“ vyhlásil hráč Florka Jakub Končený. „Prišli sme sem jednoznačne získať tri body. Začali sme celkom dobre, avšak musím priznať, že Spišská nás celkom prekvapila. Neboli takí odovzdaní, ako v ostatných zápasoch a myslím, že sme duel mali rozhodnutý aj presilovkami, ale potom sme dostali úplný skrat, katastrofa. Nebyť našej jednotky, stretnutie prehráme. Som o tom stopercentne presvedčený. Som rád, že máme tie tri body, a to je asi tak všetko dobré, čo sme si z tohto zápasu odniesli,“ dodal Jakub Blaško z Florka.

„Zápas bol od začiatku vyrovnaný, ale samozrejme, že sme si to pokazili našimi vylúčeniami. Napriek tomu, že si to stále rozprávame, nevieme sa tomu vyhnúť. Na rozhodcov však nemôžeme povedať nič zlé. Takže len toľko z mojej strany. Za všetko si môžeme sami,“ povedal Dávid Džerenga zo Spišskej Novej Vsi.

V Bratislave sa predstavil Mikuláš Prešov, ktorý nastúpil na pôde Snipers a z hlavného mesta si odniesol tri body. Východniari zvíťazili 7:2. „Od úvodu zápasu sme nastúpili v rýchlom tempe, poctivo sme dodržiavali pokyny, ktoré sme si povedali v šatni. Chceli sme si vytvoriť pohodlný náskok. V priebehu tretín sme sa snažili hrať našu hru, dôsledne brániť a vytvárať si šance do protiútokov. To sa nám aj darilo, dostali sme sa do pohody a dotiahli sme zápas do úspešného konca. Chalanom ďakujem za skvelý a obetavý výkon,“ zhodnotil tréner Prešova Peter Čaja.

„Zápas sa lámal v prvých dvoch tretinách, bohužiaľ sme sa prispôsobili tempu súpera a nevyužili sme náš potenciál. V poslednej tretine sme sa snažili zamakať, ale mali sme zlú koncovkou. Boli sme v niektorých situáciách strašne nerozhodní a dlho sme držali loptu, miesto toho, aby sme si ju rýchlo posúvali,“ dodal Tomáš Kilik zo Snipers.

Česť bratislavských družstiev zachraňovalo Tsunami, ktoré vyhralo na domácej pôde nad Žilinou 8:4.

Výsledky zápasov 2. kola extraligy mužov:

Sobota – 19. septembra 2020:

ATU Košice – FC 11 Trnava 12:2 (1:4, 2:1, 2:1) 
ŠK Lido Prírodovedec – 1. FBC Trenčín 5:6 (1:4, 2:1, 2:1)
Tsunami Záhorská Bystrica – Grasshoppers Žilina 8:4 (4:2, 3:2, 1:0)
Snipers Bratislava – Mikuláš Prešov 2:7 (0:3, 1:4, 1:0)
Spišská Nová Ves – Florko Košice 6:9 (1:4, 2:3, 3:2)

 


 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter