Košické Red Wings sa nádeje na play-off ešte nevzdáva

Základná časť prvej ligy mužov postupne finišuje. Prvá štvorka je už istá a bezpečne oddelená od zvyšných účastníkov a v nej si kluby už len rozdelia pozície pred play-off. Minimálnu šancu ma prvú osmičku majú Zvolen, Likavka a Dubnica, no košický nováčik z Red Wings chce ešte zabojovať.

 

Práve nováčik súťaže má však náročný program. Košické Red Wings chcú ešte zabojovať o účasť v play-off, no do konca základnej časti im zostáva odohrať šesť zápasov. Východniari však majú pred sebou dva náročné duely v Michalovciach, kde dočasne rozložili svoj domáci stan a to proti Trnave a Snipers Bratislava. Zároveň päťbodovú stratu na ôsme miesto. „Budú to pre nás veľmi náročné zápasy, v ktorých nemáme čo stratiť. Do oboch súbojov proti tímom z prvej štvorky ideme s cieľom vyhrať, tak ako do každého zápasu, aj keď prognózy hovoria jasne pre našich súperov. Čo sa týka päťbodovej straty na play off, tak v klube si veľmi vyčítame domácu prehru s Topoľčanmi a druhú v Dubnici. Miesto tejto straty sme mohli mať štvorbodový náskok. Čaká nás šesť zápasov a v nich musíme získať aspoň dvanásť bodov čo je veľmi náročné, no nie nereálne,“ povedal tréner košického Red Wings Peter Vrba.

 

Šnúru siedmich víťazstiev ťahajú prebúdzajúce sa žilinské „Kobylky,“ ktoré sa vyhupli na druhú priečku tabuľky. Zajtra sa predstavia v Detve, kde sa stretnú s posledným Zvolenom a na druhý deň hostia doma tretiu Detvu. Po dlhej prestávke im možno padne vhod na rozohratie súboj s posledným celkom tabuľky. „Zápasy po dlhej prestávke bývajú často iné ako tie v rozbehnutej sezóne. Zvolen je síce v tabuľke na poslednom mieste, ale už v Žiline Zvolenčania predviedli sympatický a bojovný výkon. Detva hrá úplne iný florbal. Oba herné štýly však poznáme, takže sa na to musíme dobre pripraviť a som presvedčený, že v oboch uspejeme. Zápas s Detvou hráme na domácej palubovke, tak verím, že aj to bude naša výhoda. Pre zranenie, či odcestovanie budú chýbať traja hráči, ale máme dostatočne široký káder na to, aby ich ostatní plnohodnotne zastúpili,“ povedal hrajúci tréner Žiliny Marián Galovič a k otázke, či majú „Kobylky“ ambície vybojovať si v tejto sezóne návrat do extraligy povedal: „Do najvyššej súťaže postupuje až víťaz play-off prvej ligy. Ambície na postup síce máme, ale teraz sa snažíme pozerať vždy iba na najbližší zápas.“

 

Udržať si miestenku v prvej osmičke si budú chcieť predovšetkým Púchov, Topoľčany a Žltý Sneh Košice. Topoľčany cestujú na súboj do Púchova a v nedeľu hostia Dubnicu. Púchovčanov čaká náročný duel v Partizánskom. Košický Žltý Sneh si zahrá doma proti bratislavskému Snipers a Trnave. Predposlední Meteníci z Likavky budú hrať v Detve a o ďalšie body sa pokúsia zabojovať najmä v domácom stretnutí proti Zvolenu.

 

Program prvej ligy mužov:

 

17. kolo – sobota 13. 1. 2018:

 

14.00 hod – Žltý Sneh Košice – Fat Pipe Snipers Bratislava (ŠH SOŠ, Ostrovského, Košice)

16.00 hod – DTF team Detva Joxers – Meteníci Likavka (MŠH, Štúrová, Detva)

17.00 hod – ŠK 1. FBC Zvolen – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (ŠH Tajovského, Badín)

17.00 hod – ŠK Victory Stars Nová Dubnica – FBK Harvard Partizánske (MŠH, ul. Športovcov, Dubnica nad Váhom)

17.30 hod – FBC Red Wings Košice – FBC 11 Trnava (MŠH, Športová, Michalovce)

18.00 hod – FBK Púchov – FbO Žochár Topoľčany (STC Aréna, Športovcov, Púchov)

 

18. kolo – nedeľa 14. 1. 2018:

 

11.00 hod – FbO Žochár Topoľčany – ŠK Victory Stars Nová Dubnica (SOŠ drevárska, Pílska 7, Topoľčany)

13.00 hod – Meteníci Likavka – ŠK 1. FBC Zvolen (ŠH Koniareň, Poľná, Ružomberok)

13.30 hod – FBC Red Wings Košice – Fat Pipe Snipers Bratislava (MŠH, Športová, Michalovce)

14.00 hod – Žltý Sneh Košice – FBC 11 Trnava (ŠH SOŠ, Ostrovského, Košice)

15.00 hod – FBK Harvard Partizánske – FBK Púchov (MŠH, Februárová, Partizánske)

15.00 hod – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – DTF team Detva Joxers (ŠH Rosinská cesta, Žilina)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter