Matúš Lipčák: „Vypadnutie z ligy by pre našu mládež malo katastrofálne následky...“

Plnú porciu zápasov 17. a 18. kola si majú možnosť vychutnať fanúšikovia prvej ligy mužov, ktorá sa tak postupne blíži k svojmu záveru. Ešte je však veľa otázok nevyriešených a tak je o čo bojovať. V hre sú v podstate všetky pozície, či už postup do betRing extraligy, alebo zostup do regionálnej druhej ligy.

 

Z piatej priečky tabuľky sa na vyššie méty pokúsia zaútočiť hráči FBK Raptors, ktorí v Rabči privítajú Trnavu a White Eagles. „Posledné zápasy sa nám darilo vyhrávať najmä vďaka zastabilizovanému kádru, keďže nám chýba len jeden hráč zo základnej zostavy a pozornej a zodpovednej obrane. Minulý víkend sme však neboli veľmi presvedčiví v útoku, čo musíme určite v ďalších stretnutiach zlepšiť. Tento víkend očakávame vyrovnané zápasy, Trnave sa túto sezónu nedarí, no my vieme, že tento tím má veľkú kvalitu, preto ak chceme pomýšľať na body, tak musíme podať zodpovedný tímový výkon. Bratislavským orlom budeme chcieť oplatiť prehru zo začiatku sezóny, kedy sme u súpera nešťastne prehrali v predĺžení, bojujú však o záchranu, preto to nebude vôbec ľahké. Veríme, že sa cez víkend budeme opäť môcť spoľahnúť na našich skvelých divákov a dokráčame k šiestim bodom,“ povedal kapitán FBK Raptors Martin Adamčík.

 

Bratislavský Hurikán mal pred sezónou trochu vyššie ambície, no rôzne okolnosti zmenili ich priority. Počas víkendu ich čakajú dva náročné duely v Partizánskom a Topoľčanoch. „Po opätovnom spustení súťaže som čakal, že budeme získavať body. Žiaľ, prišli tam hneď tri prehry... Sezóna sa pre nás už iba dohráva. Ja dúfam, že cez víkend budeme aspoň na dve päťky, čo nás veľmi limituje. Tento týždeň už konečne bolo na tréningu viacej hráčov ako týždne predtým, čo posúva družstvo dopredu. Takže očakávam iba, že hráči sa budú snažiť robiť to, čo trénujeme, aby sa zžili ešte viac so systémom. Výsledky neriešim,“ prezradil tréner Hurikánu Ján Purc.

 

Naposledy sa t víťazstva v súťaži tešili hráči Spišskej Novej Vsi začiatkom novembra minulého roku a to sa prejavilo na postupnom prepade v tabuľke. Spišiaci nie sú v závidenia hodnej situácii. Predposledné 12. miesto znamená, že by zostúpili z ligy. Preto každý ďalší duel berú nesmierne vážne a už zajtra proti Falconsu Stará Ľubovňa chcú a potrebujú zvíťaziť. „V poslednom období sme hrali s tímami vo vrchnej časti tabuľky a prehrávame s rozdielom dvoch gólov, čiže z pohľadu predvedenej hry to nie je zlé. Aktuálne nás čakajú družstvá z dolnej časti tabuľky, kde potrebujeme brať body. Udržať si pre nás prvú ligu je pre nás priorita. Budujeme tu klub už osem rokov a vypadnutie z tejto súťaže by pre nás znamenalo katastrofálne následky, pre našu mládež, ktorá sa raz dopracuje do mužskej kategórie. Do kádra sa nám vrátili na pomoc skúsení hráči a vyhrať najbližší duel je pre nás dôležité. Stará Ľubovňa však tento rok neprestáva prekvapovať s výbornými výsledkami, preto tento zápas nebude pre nás vôbec ľahký, avšak verím v pozitívny výsledok,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi Matúš Lipčák.

 

Lídri súťaže CAPITOL Floorball Club cestujú do Topoľčian a Partizánskeho a sú favoritmi oboch zápasov. Aj hráči Detvy, ktorí v Badíne privítajú posledné Mútne a Dolný Kubín, sú favoritom súbojov. Druhá Čadca sa doma chystá na bratislavský White Eagles a v nedeľu aj na Trnavu.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter