Partizánske suverénne, CAPITOL sa potrápil

Favorizované družstvá odštartovali semifinálovú sériu úspešne aj keď CAPITOL Floorball Club sa na tesné víťazstvo 6:5 nad Slovenskou Ľupčou poriadne natrápil. Partizánske nedalo najmenšiu šancu bratislavskému Snipers, ktorý zdolali na jeho palubovke 11:4.

 

V súboji v Slovenskej Ľupči začali napĺňať papierové predpoklady hráčky CAPITOLU, ktoré vyhrávali 2:0, no domáce hráčky tromi gólmi otočili vývoj zápasu na svoju stranu. Ďalšie tri góly predelené prestávkou strelili opäť dievčatá z bratislavského tímu, no Ľupča sa dvakrát dotiahla na rozdiel gólu. „Z môjho pohľadu to bol zatiaľ najlepší zápas, ktorý sme odohrali túto sezónu. Ukázali sme, že vieme zabojovať a hrať konzistentne. Chýbal nám ten malý kúsok šťastia, aby sme súperky zdolali,“ povedala kapitánka Slovenskej Ľupče Petra Rečkovičová. Zaujímavosťou tohto duelu je, že domácim chýbal pre covid na lavičke tréner Zdenko Babík, ktorý povedal: „Sedel som nervózny doma s pozitívnym testom na covid a čakal na výsledok zápasu. Potešilo ma, že dievčatá zabojovali aj bez mojej prítomnosti. Pozeral som však video a baby boli blízko, nebyť chýb v obrane, zápas mohli vyhrať, určite si budeme v ďalšom zápase ešte viac veriť. Prakticky sme netrénovali tri týždne. Verím, že nasledujúci týždeň sa stretneme a pripravíme na zdramatizovanie série.“

 

Suverénne víťazky základnej časti FBK Harvard Partizánske, vycestovali do Bratislavy na duel proti Snipers. Po slabšom začiatku s pribúdajúcim časom postupne hosťujúce hráčky zvyšovali svoj náskok a napokon zvíťazili 11:4. „Ťažšie sme sa rozbiehali, pokiaľ sme si zvykli na povrch. Viazla nám prihrávka, čo kazilo kombinácie, ale po prvej prestávke sme sa rozbehli a zaslúžene vyhrali aj napriek veľkej absencii hráčok,“ povedal tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček.

 

Odohral sa aj jeden z pôvodne plánovaných dvoch súbojov skupiny o 5. až 7. miesto a v ňom možno prekvapujúco vyhralo domáce Fiľakovo nad Čadcou 12:7.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter