Prevládali víťazstvá domácich družstiev

Štyrmi zápasmi sa počas víkendu dohrávali a predohrávali súboje prvej ligy mužov. Až v troch prípadoch boli úspešné domáce tímy. Druhá Detva vo dvojzápase proti Raptors najskôr prehrala u súpera 3:5, no včera v Badíne zvíťazila 7:4. Polovičný úspech zaznamenali aj hráči Devils Čadca, ktorí najskôr podľahli domácej Starej Ľubovni 8:11, ale na Spiši sa tešili z víťazstva 7:6. 

 

Hráči Falcons Stará Ľubovňa nastrieľali po dlhej pauze najviac gólov a to až jedenásť a odniesli si to prehrou 11:8 hostia z Čadce. „Uspeli sme v dôležitom zápase a tešia nás tri body. Hralo sa po dlhšej dobe a tak nám súboj chutil. Úvod bol viac menej oťukávací, keďže sa nepoznáme. Od druhej tretiny sme boli lepší na lopte a súpera sme chceli zlomiť. Čiastočne sa nám to podarilo, vytvorili sme si viac než sľubný náskok, ktorý sme ešte zvýšili o šesť gólov v polovici tretej tretiny. Potom šiel súper sympaticky do hry bez brankára takmer deväť minút pred koncom a veru narobil nám ešte problémy a trochu to oživil pre divákov, ale výhra a všetky body zostali zaslúžene doma,“ povedal hrajúci tréner Starej Ľubovne Jozef Šatala.

 

Hráči Raptors si spoločne s Detvou odohrali dvojzápas a skončilo sa to nerozhodne. Najskôr Detva v Rabči prehrala 3:5, no včera v Badíne zvíťazila 7:4. „Na dvojzápas s Detvou sme nastúpili v takmer plnej zostave, ktorá bola ešte doplnená o niekoľkých juniorov a dorastencov. V sobotňajšom domácom zápase sme mali slabší úvod, no postupne sme pridávali a svoj výkon zlepšovali. Duel sme nakoniec zlomili v momente, kedy sme súperovi dokázali odskočiť na rozdiel dvoch gólov. V závere nás podržal brankár Adam Kaššák, preto sme sa mohli tešiť z troch bodov. Do nedeľnej odvety sme taktiež nastúpili vlažne, boli sme však nedôrazní a nedarilo sa nám v útoku, čo domáca Detva využila na vytvorenie dvojgólového náskoku. Neskôr sme náš výkon zlepšili a skóre sme vyrovnali. V tretej tretine sme mohli prvýkrát aj vyhrávať, no ponúknutý nájazd zastavila žrď. Detva naše zaváhanie ihneď potrestala, vytvorila si pohodlný trojgólový náskok a zvíťazila. Keď víkend zhodnotím celkovo, bolo vidieť, že sme od novembra nehrali súťažný zápas, no na druhej strane, každý jeden hráč odovzdal na palubovke všetko a v dobrom svetle sa ukázali aj naši mladí hráči, ktorí sa kvalitného súpera nezľakli,“ povedal kapitán FBK Raptors Martin Adamčík.

 

Spišiakom v domácom prostredí ušli všetky body po prehre s Čadcou. „Premeškali sme úvod stretnutia, kde sme prvé dejstvo zápasu prehrávali 1:4. V druhej tretine sme začali konečne behať a podarilo sa nám vyrovnať, ale súper nám zase odskočil o gól. V tretej tretine to bolo ako na hojdačke, no nepodarilo sa nám súboj zlomiť v náš prospech,“ zhodnotil hrajúci tréner Spišskej Novej Vsi Karol Schneider.

 

Výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter