Šláger prvej ligy sa odohrá v Malackách

Jedna tretina základnej časti prvej ligy žien je za nami a počas nasledujúceho víkendu sa družstvá pustia do súbojov ôsmeho a deviateho kola. Každé z družstiev si už vyskúšalo silu súperov a tak prichádzajú na rad odvety. Jednoznačným šlágrom bude súboj prvých dvoch celkov tabuľky medzi domácim Capitolom a lídrom tabuľky Partizánskym. V prípade zaváhania bratislavského tímu sa na druhú priečku môže vyšplhať Slovenská Ľupča.

 

Úvodný duel sezóny medzi Partizánskym a Capitolom dopadol lepšie pre Harvard, ktorý zvíťazil pomerne vysoko 11:6. „Prvý zápas s týmto súperom bol zároveň aj prvým duelom sezóny obidvoch tímov po dlhej prestávke, no odvtedy už uplynul nejaký čas a nemôžeme sa spoliehať na výsledky z minulosti. Capitol sa počas sezóny rozohral a bodovo aj strelecky dominuje v každom zápase, takže podstatné bude postrážiť si hráčky a blokovať ich strely, čo sa nám v prvom stretnutí darilo. Tentoraz očakávame vyrovnanejší duel plný zaujímavých akcií. Každý tím ide určite do zápasu s cieľom vyhrať, preto ja verím vo svoj tím a v jeho víťazstvo, no určite to nebude zadarmo, ale urobíme pre to všetko, čo bude v našich silách. Máme mladý, behavý a dravý tím, ktorý nie raz potvrdil, že sa nebojí hrať ani proti skúsenejším hráčkam a chce získavať body v každom zápase,“ povedala s prehľadom a odhodlaním kapitánka FBK Harvard Partizánske Linda Detková.

 

Na odplatu sa chystajú v Capitole. Zápas sa odohrá v športovej hale Malina v Malackách. „Úvodný súboj proti Partizánskemu bol našim historicky prvým duelom pre náš tím. Z prvej a doposiaľ jedinej prehry, sme si zobrali veľké ponaučenie. Výsledok sme však už hodili za hlavu a tešíme sa na sobotňajšiu odvetu. Do každého zápasu vstupujeme s jediným cieľom a tým je výhra. Inak tomu nebude ani proti Partizánskemu. Zostava bude adekvátna nášmu cieľu zvíťaziť,“ povedala kapitánka Capitol Floorball Club Michaela Krivulčíková.

 

V prípade zaváhania bratislavského družstva sa na jeho miesto môže vyšplhať Slovenská Ľupča, ktorá však musí vyhrať oba domáce zápasy proti Čadci a Likavke. „Určite sa nebudeme spoliehať na zaváhania druhých družstiev, musíme sa sústrediť na naše výkony. V prvom vzájomnom meraní síl sme tvorili hru a verím, že v tom budeme pokračovať aj v domácom prostredí. Situácia s covidom sa zhoršuje, musíme sa nastaviť aj organizačne, byť zodpovední a pomôcť toto obdobie zvládnuť,“ povedal kouč Slovenskej Ľupče Zdenko Babík.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter