Slovenskí dorastenci so striebornou medailou

Uplynulý víkend sa v Ostrave uskutočnil turnaj regionálnych výberov Českej republiky, kde bol pozvaný taktiež výber Slovenska v tejto kategórií. Priblížme si cestu slovenských dorastencov k striebornej medaile.

 

V prvom zápase sa naši chlapci postavili podľa papierových predpokladov najslabšiemu tímu turnaja, no nevkročili do zápasu tak ako si predstavovali a už v sedemnástej sekunde inkasovali prvý gól. V priebehu štyroch minút už bolo skóre po zásluhe Dudoviča a Turcsányiho na slovenskej strane a súper po celý čas doťahoval. Najskôr súper vyrovnal na 2:2, neskôr aj na 3:3 a v poslednej tretine na konečných 5:5. V zápase zaznamenal kapitán tímu Michal Dudovič 4 body za 3 góly a 1 asistenciu.

V nasledujúcom zápase proti obhajcom minuloročného prvenstva Výberu Juhomoravského a Zlínskeho kraja sme ťahali celý zápas za kratší koniec. V polovici zápasu na svetelnej tabuly svietilo hrozivé skóre 2:8 v náš neprospech. Do konca zápasu výber Slovenska skóre skorigoval na konečných 4:8.

Chlapci vedeli že bude rozhodovať skóre o tom kto pôjde hrať o predposledné miesto a kto sa prebojuje do štvrťfinále. Niekoľko pár minút pred posledným zápasom s Výberom Prahy a Stredočeského kraja, chlapcov šokoval výsledok zo zápasu Juhomoravského a Zlínskeho kraja proti Výberu Karlovarského a Plzeňského kraja keď druhý spomínaný tím v poslednej minúte otočil stav stretnutia zo 4:3 na konečných 4:5 čo znamenalo že ak náš výber chce postúpiť musí vyhrať nad jedným z favoritov turnaja. Výber ťahaný kapitánom Michalom Dudovičom vstúpil do zápasu s veľkým odhodlaním a zatiahol sa pred vlastné bránkovisko kde vyčkávali na chyby súpera ktoré trestali. Na začiatku druhej tretiny v rozmedzí 69 sekúnd padli 3 góly do siete českého celku. O tieto góly sa postarali Zacharda, Turcsányi a Zemančík. Nakoniec Výber Slovenska dotiahol zápas do víťazného konca a odsunul tak minuloročných víťazov z Juhomoravského a Zlínskeho kraja na posledné miesto v skupine. Vďaka lepšiemu skóre sme sa dostali na druhú priečku.

Ráno nás čakal tretí tím skupiny "A" a to Výber Vysočiny a Juhočeského kraja. Hneď v úvodnej tretine sme si spravili trojgólový náskok  ktorý sme do konca zápasu zveľadili na konečných 6:1 v náš prospech.

V semifinále nás čakal druhý z favoritov turnaja a to domáci Výber Moravskosleského a Olomouckého kraja. Naši hráči sa prezentovali rovnakou taktikou ako proti tímu Prahy a Stredočeského kraja a tak znova vyčkávali na chyby a z protiútokov skórovali. Zápas v základnej časti nepriniesol víťaza a taktiež ani predĺženie a tak sa išlo do samostatných nájazdov. Do bránky sa čisto na nájazdy postavil Kyselica ktorý nedostal ani jeden gól a s úspešnými strelcami Dudovičom a Gašparíkom poslal Výber Slovenska do finále.

Vo finále sa naši reprezentanti predstavili proti Výberu Libereckého a Ústeckého kraja. Viac zo zápasu mali súperi a 2 minúty pred koncom vyhrávali 2:0, čo donútilo našich trénerov k celoplošnej osobnej obrane, s ktorou nakoniec slávili úspech a zápas dostali do predĺženia, kde sa nerozhodlo. Nasledovali opäť samostatné nájazdy, z ktorých naši chlapci vyšli tentokrát ako porazený tím po tom, čo sme premenili iba 2 nájazdy z 3, zatiaľ čo súper využil všetky svoje pokusy a tešil sa z prvenstva.

Do záverečného All stars turnaja sa dostali Michal Dudovič ktorý ovládol produktivitu a Adam Kohút ktorý podržal niekoľkokrát skvelými zákrokmi svoj tím.

Konečné poradie:
1. Ústecký a Liberecký kraj
2. SLOVENSKO
3. Praha a Stredočeský kraj
4. Olomoucký a Moravskoslezký kraj
5. Vysočina a Juhočeský kraj
6. Karlovarský a Plzeňský kraj
7. Juhomoravský a Zlínsky kraj
8. Královéhradecký a Pardubický kraj


Ohlasy hráčov po turnaji:

Adam Kohút (brankár Výberu Slovenska): "Zápasy neboli jednoduché no s chlapcami sme šli do každého zápasu naplno a myslím si, že sme uhrali dobrý výsledok, ktorý od nás nečakali samotní Česi. Nakoniec sme však odchádzali sklamaní po nájazdoch, pri ktorých sme neboli ďaleko od výhry. Som hrdý na celý tím, pretože do každého zápasu sme išli naplno a doslova sme si vydreli to druhé miesto."

Michal Dudovič (kapitán Výberu Slovenska): "Od začiatku turnaja sme nehrali až tak dobre ako sme si predstavovali. Bolo to trošku z našej strany rozhádzané. Boli sme nervózni a nemali sme kľud na našich hokejkách, ale od zápasu k zápasu sme sa stále zlepšovali. Nakoniec sme vybojovali pekné druhé miesto no mohlo to dopadnúť aj lepšie, ale aj druhé miesto je pekné."



Odoberajte newsletter