V baráži Lido proti Detve

Prvá liga mužov nepozná len víťaza, ktorým je FBC Skalica, ale aj tím, ktorý sa zúčastní baráže. Bude ním DTF team Detva Joxers, ktorú z druhého miesta môže vystrnadiť jedine béčko žilinského Grasshoppersu.

 

Béčka však nemôžu postúpiť a tak majú Detvanci baráž istú. Do nej prakticky v hodine dvanástej spadlo bratislavské Lido. V poslednom kole Slming Extraligy totiž chlapci neuspeli v derby proti Hurikánu a prehrali ho 4:6. A keďže Predátor Sabinov dokázal zdolať FBC Mikuláš Prešov doma 10:6, predbehol v tabuľke o dva body ŠK Lido Prírodovedec. „Už dlhší čas sme sa pripravovali na situáciu, že ak vybojujeme druhé miesto, našim súperom bude Sabinov. Posledné kolo však rozhodlo inak a my sme radi, pretože Lido poznáme o niečo lepšie. Hrali sme spolu minulú sezónu v prvej lige,“ povedal predseda klubu DTF Detva Slavomír Ciglan.

 

V tíme Bratislavčanov vládne sklamanie, čo potvrdil aj tréner Matej Haliena: „Myslím si, že by malo byť v súťažnom poriadku schválené, že posledné kolo by sa malo hrať v jeden deň a s rovnakým začiatkom všetkých zápasov aby sme predišli špekuláciám, či niekto zápas vypustil alebo nie. Čo sa už odohralo, my neovplyvníme. Nás môže mrzieť to, že sme od začiatku januára, keď sme zdolali poslednú Nitru, nedokázali zvíťaziť. Určite to čiastočne ovplyvnil odchod niekoľkých hráčov, ktorým skončilo hosťovanie a rovnako nás trápila rozsiahla maródka. Čo sa týka súpera v baráži, Detva nám veľmi nesedí, hrajú silový florbal, no po určitej analýze ich hry by sme ich mali zvládnuť.“

 

My už len pripomíname, že baráž o účasť v Salming Extralige sa hrá na tri víťazné zápasy a začína sa týždeň po skončení prvej ligy a teda 28. a 29. marca, kedy hrá doma ŠK Lido. Odvety V Detve sú na programe o týždeň neskôr. Prípadný piaty zápas sa odohrá počas ďalšieho víkendu 11. alebo 12. apríla.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter