Všetky zápasy vyhrali hosťujúce družstvá

Vo všetkých deviatich stretnutiach 13. a 14. kola prvej ligy mužov dokázali zvíťaziť hosťujúce tímy. Jediný bod pre domácich ukoristila Trnava v súboji s bratislavským Hurikánom, ktorému napokon podľahla 6:7 v predĺžení. Najvyššiu výhru a doslova debakel uštedrili Trnave hráči bratislavského Capitolu a to v pomere 18:1. Výrazne v tabuľke poskočilo družstvo z Partizánskeho, ktoré sa po dvoch víťazstvách posunulo z posledného na deviate miesto tabuľky.

 

Pod vedením staronového kouča Jána Purca sa postupne šplhá v tabuľke nahor bratislavský Hurikán, ktorý vyhral 7:6 v predĺžení nad Trnavou a včera 4:3 nad White Eagles. „Súboj s Trnavou napriek zisku dvoch bodov sme neodohrali tak, akoby som si predstavoval. Hoci sme po dvoch tretinách viedli 4:2 a pred záverečnou časťou hry sme si povedali, že začína nový zápas za stavu 0:0 a nemôžme prehrať tretinu, tak súper dal štyri góly a zrazu bol stav v náš neprospech 4:6. Takže môžme byť len radi, že sa nám na konci podarilo vyrovnať a v predĺžení uspieť. V tomto dueli sme boli nedôslední v osobných súbojoch a hlavne v súbojoch pred našou bránkou sme neskoro reagovali a pristupovali k súperovi. Mali sme opäť výpadok, ktorý nás mohol stáť oveľa viac a nemuseli sme brať z Trnavy ani bod Proti White Eagles súper začal aktívnou hrou, ktorá nám robila problémy a zaslúžene domáci viedli. Ak by im to vydržalo do konca zápasu, tak zrejme by sme nebodovali. Po prvej tretine sme vysunuli obranu a dosiahli sme tým vyrovnanie, ako aj vedenie na našu stranu. Súper po dvadsiatich minútach nebol už tak aktívny a hralo sa nám lepšie. Každopádne ani včera to nebola z našej strany dobrá hra, máme veľa zlých riešení situácii, ktoré musíme z našej hry odstrániť,“ vysvetlil tréner Hurikánu Ján Purc.

 

Z posledného miesta sa odlepili hráči Harvardu Partizánske, ktorí uspeli v Mútnom (7:5) aj v Žiline s Dolným Kubínom (6:4). „Na výjazd sme vycestovali v počte 11+1 , ale o to viac namotivovaní zobrať všetky body. Vedel som, že nebudeme môcť hrať veľmi otvorene a prispôsobil som k tomu aj taktiku. Herný systém sme dodržiavali do bodky a zabezpečoval nám dosť gólových situácii. Prehusťovali sme os ihriska, čo robilo súperom problém. Som vďačný za týchto šesť bodov, ktoré nám dosť pomohli. Tím nie je zlý a výkony taktiež, začíname byť viac florbalovejší a nový systém začíname konečne chápať. Vychádza nám to a som za to rád, niekedy ale stratíme koncentráciu a na tom musíme zapracovať,“ zhodnotil tréner Partizánskeho Štefan Rajčan.

 

Úspešný bol aj Raptors, ktorý sa taktiež tešil z víťazstva 6:5 v Starej Ľubovni a 10:4 v Spišskej Novej Vsi. V Mútnom nezaváhali ani „Žochári“ z Topoľčian, ktorí si po víťazstve 10:4 odviezli domov tri body.

 

Výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter