Z prvej štvorky „pustila perie“ len Detva

Štvrťfinálové zápasy prvej ligy mužov nepriniesli vážnejšie prekvapenia. V domácom prostredí naplno uspela trojica favoritov a len Detva mierne zaváhala v druhom súboji proti Púchovu.

 

Víťazi základnej časti z bratislavského Snipers si za súpera do štvrťfinále vybrali najhoršie umiestnený tím po základnej časti, ktorým boli na ôsmom mieste „Žochári“ z Topoľčian. Bratislavčania zrejme vybrali dobre, keďže doma zaznamenali dve bezproblémové výhry 7:2 a 13:1. „Prvé dva zápasy tejto série sa odohrávali v atraktívnom duchu, nakoľko oba súboje boli technické a rýchle. V prvom stretnutí sme sa v úvodnej tretine trošku trápili a mali sme problém prelomiť obranu súpera. Zmena nastala až vtedy, keď sme prestali byť akoby leniví a začali sme sa všetci, či s loptou, alebo bez nej, hýbať po hracej ploche. Druhý zápas sme začali v duchu prvého, s tým, že sme boli všetci v pohybe už od prvej tretiny a to sa prejavilo na konečnom výsledku. Celé družstvo však vie, že súper bude v domácom prostredí nebezpečný a jeho štýl hry v kombinácii s rozmermi jeho domáceho ihriska bude veľmi nepríjemný. Máme stále na pamäti prvé kolo play-off minulej súťažnej sezóny proti družstvu z Likavky,“ povedal tréner Snipers Dárius Siheľský.

 

Žilinské „Kobylky“ si taktiež bez väčších problémov poradili s ambicióznym Partizánskym, ktoré porazili 15:8 a 10:6. „Teší nás, že sme sa ujali vedenia 2:0 na zápasy. Takže z tohto pohľadu určite spokojnosť. Aj keď musím povedať, že v každom zo súbojov sme odohrali podľa predstáv iba po dve tretiny. V prvom zápase sme totálne nezvládli druhú časť a v druhom zápase zase poslednú tretinu. Takýchto výpadkov sa musíme v ďalších zápasoch vyvarovať. Vo fázach, keď sme mali duel pod kontrolou, nastúpi poľavenie v našej koncentrácii a ľahkovážne dovolíme súperovi návrat do zápasu. Každopádne sme celkovo predviedli dobrý florbal a pekné kombinačné akcie, na čom môžeme stavať. Tiež musím pochváliť Partizánske. Zápasy sa hrali korektne a férovo. Súperi predviedli húževnatý výkon s veľmi nebezpečnými protiútokmi,“ zhodnotil štvrťfinále hrajúci tréner Žiliny Marián Galovič. Uznanie trénera Žiliny síce zástupcov Partizánskeho potešilo, no v domácej odvete ich čaká náročná fuška. „V oboch zápoleniach sme nezachytili úvody. Keď už to vyzeralo s nami zle, dokázali sme sa vzchopiť a dotiahnuť súpera na dva góly, respektíve v prvom zápase dokonca na rozdiel jedného gólu. Žilina ale dokázala premieňať svoje šance efektívnejšie ako my a preto zaslúžene vedie v sérii 2:0,“ povedal tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček.

 

Počas úvodného súboja tretej Detvy a siedmeho Púchova nič nenaznačovalo, že hostia si uchmatnú jeden zo zápasov vo svoj prospech. Prvá výhra 12:6 Detvu mierne uspokojila, čo vyústilo do včerajšej prehry 4:5 inkasovaným gólom počas predĺženia. „Púchov nás neprekvapil ničím. Hral presne to, čo sme od nich očakávali. V prvom zápase sme to zvládli a zaslúžene sme vyhrali. No v druhom súboji sa nám nedarilo využívať naše šance a tým sme súperovi dovolili vrátiť sa do zápasu. Smolne sme prehrali v predĺžení, čo nám na pohode veľmi nepridalo, ale do ďalších zápasov budeme pripravení hrať opäť našu hru a verím, že duely zvládneme a sériu v Púchove ukončíme v náš prospech,“ zhodnotil kapitán Detvy Martin Chamula.

 

Trnavčania si bez väčších problémov doma poradili s exligistom Žltým Snehom Košice. FBC sa tešilo z úspešných výsledkov 12:6 a 8:5 a sériu vedie 2:0 na zápasy. „V prvom zápase sme zaspali úvod, ale do prestávky sme stihli vyrovnať. Potom sme si vypracovali náskok. Košice otvorili viacej obranu a náskok sme ukontrolovali. Včera sme začali lepšie, viacej sme mali hru pod kontrolou, avšak chýbala nám výraznejšia streľba a gólové odskočenie. V druhej tretine sme inkasovali druhý gól, ktorý nás utlmil na dlhé minúty a ťažko sa hľadal recept na to, aby sme sa dostali vôbec k súperovej bránke. Našťastie sme sa nevzdali a v prvej desaťminútovke tretej tretiny sme obrátili výsledok v náš prospech. Oba zápasy boli vyrovnané. Nikto výraznejšie nevynikal, preto sme radi, že v sérii vedieme 2:0,“ povedal spokojný tréner FBC 11 Trnava Emil Šatan.

 

Výsledky prvej ligy mužov:

 

1. Štvrťfinále – sobota 24. 2. 2018:

 

Fat Pipe Snipers Bratislava – FbO Žochár Topoľčany 7:2 (2:1, 2:0, 3:1)

 

FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBK Harvard Partizánske 15:8 (5:1, 6:6, 4:1)

 

DTF team Detva Joxers – FBK Púchov 12:6 (4:3, 3:2, 5:1)

 

FBC 11 Trnava – Žltý Sneh Košice 12:6 (3:3, 5:2, 4:1)

 

2. Štvrťfinále – nedeľa 25. 2. 2018:

 

Fat Pipe Snipers Bratislava – FbO Žochár Topoľčany 13:1 (6:1, 5:0, 2:0), stav série: 2:0

 

FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBK Harvard Partizánske 10:6 (4:1, 4:1, 2:4), stav série: 2:0

 

DTF team Detva Joxers – FBK Púchov 4:5 pp (3:1, 1:1, 0:2, 0:1), stav série: 1:1

 

FBC 11 Trnava – Žltý Sneh Košice 8:5 (1:1, 1:3, 6:1), stav série: 2:0


Ďalšie články


Odoberajte newsletter