Lukáš Imrišík: „Súboj proti Capitolu berieme ako výzvu!“

Nahustený program má aj prvá liga mužov, ktorá počas víkendu pokračuje súbojmi 19. a 20. kola. Vo viacerých zápasoch pôjde o veľa. Jednak na špici tabuľky hlavne v boji o konečnú druhú priečku, ale aj v spodnej polovici, pretože viacero tímov ešte bojuje o záchranu. Takmer polovica všetkých duelov sa odohrá v Bratislave.

 

Do hlavného mesta vycestujú „diabli“ z Čadce, ktorí sa popasujú o body proti lídrovi súťaže CAPITOL Floorball Club a VŠK Pdf Hurikán. „Čaká nás líder tabuľky, ktorý v tejto sezóne ešte neprehral, takže favorit v tomto zápase je jasný. Myslím si, že naša hra sa taktiež postupom času zlepšuje a my určite pôjdeme do tohto duelu s cieľom uchmatnúť nejaký ten bodík. Berieme to ako výzvu a osobne sa teším, že odohráme zápas už v podstate s extraligovým tímom. Čo sa týka súboja s Hurikánom, tak neočakávame žiaden ľahký duel. S týmto súperom sme vždy hrali vyrovnané stretnutia a rozhodne tomu bude tak aj v tomto prípade. To, že sa Hurikán v súčasnom období trápi, absolútne nevnímam, pretože ak niekto sleduje naše výsledky tak vie, že my prehrávame hlavne s tímami, ktorým sa tabuľkovo veľmi nedarí. Viď posledný víkend, čiže určite ideme do Bratislavy s pokorou a uvidíme, čo sa podarí,“ povedal Lukáš Imrišík z Devils Čadca.

 

Hráči Starej Ľubovne by si v prípade dvoch víťazstiev s ľahšími súpermi mohli v tabuľke výrazne polepšiť. Cestujú do Môtneho, kde sa im do cesty postaví Žatva 90 Dolný Kubín a v nedeľu aj Mútne. „Podľa tabuľky sa víkendové zápasy môžu javiť ako relatívne ľahšie, ale oba celky majú o čo hrať a majú kvalitu, tak určite nechceme nič podceniť. Chceme hrať najmä svoju hru, ktorá nám, ak ju budeme dodržiavať, prinesie body. Ako hovorím na tabuľku už tak nehľadíme, či pôjdeme hore, nakoľko sme predchádzajúci výjazd na to doplatili. Verím, že všetci hráči pochopili, že sa nesmieme najmä súperovej hre prispôsobiť a hrať to, čo máme natrénované. Vtedy hráme dobre a prináša to aj body. Nakoľko sme relatívne v plnej zostave, čo bolo poslednú dobu počas v covidu problémové, veríme, že si body ponesieme domov,“ povedal tréner Falcons Stará Ľubovňa Jozef Šatala.

 

Ani Partizánske nemá istotu záchrany a v tabuľke lieta rôznymi pozíciami. Posledná prehra v dohrávke 25. kola 6:15 so Spišskou Novou Vsou ich nepotešila. Sústredia sa však na dôležité derby proti „Žochárom“ z Topoľčian. „Chalani na Spiši nezvládli začiatok zápasu, kde sme dostali dva veľmi rýchle a „lacné“ góly. Vďaka tomu sme domácich posadili na koňa. V druhej tretine sa ale hra otočila, boli sme nebezpeční a mali sme 10 minút hry, kde sme dokázali znížiť náskok súpera. Bohužiaľ, chalani chceli až príliš, začali lietať a nedržali taktické veci, ktoré vyústili súperovými gólmi. Skutočnosť, že sme vysoko prehrali ma až tak nemrzí. Pre mňa bolo víťazstvo už to, že sme sa v akom takom počte zišli na “stredajšiu” dohrávku na východ, čo je v prvej lige dosť nereálny čas, keďže pracujeme a chodia niektorí do škôl. Súboj proti Topoľčanom mal vždy náboj, ale momentálne emócie nechávame bokom, je to pre nás zápas ako každý iný. Ideme si zahrať a uvidíme, ako to dopadne. Spravíme všetko preto, aby sme sa pokúsili uchmatnúť nejaké body. Bohužiaľ, stále nemáme kompletný tím a na každý duel mame 5-6 hráčov, ktorí nie sú k dispozícii a je to patrične cítiť. Ideme však bojovať ďalej a uvidíme, čo prinesie budúcnosť,“ povedal kouč Partizánskeho Štefan Rajčan.

 

Detvania by tiež mali byť úspešní, pretože v stretnutiach proti domácemu White Eagles a Trnave sú favoritom. Na Oravu vycestuje a proti rovnakým súperom ako Stará Ľubovňa, sa postaví aj Spišská Nová Ves.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter