Šláger víkendu sa odohrá v hlavnom meste

Aj napriek reprezentačnej prestávke pokračuje kolobeh prvej ligy mužov, ktorá má pred sebou súboje siedmeho a ôsmeho kola. Jediný tím, ktorý je bez straty bodu a to je Detva, vycestuje do hlavného mesta, kde bude hájiť svoju neporaziteľnosť. Spamätať sa bude chcieť zrejme Trnava, ktorá je trochu netradične až v druhej polovici tabuľky a posledné Partizánske sa bude chcieť odlepiť z dna tabuľky, no bez účasti svojho trénera Štefana Rajčana, ktorý je na reprezentačnom zraze žien v Trenčíne.

 

Detva si trúfa na úspech aj v Bratislave. Najskôr sa stretne proti Hurikánu a v nedeľu si skrížia florbalky s Capitolom a teda nás čaká šláger víkendu medzi dvomi súčasne najlepšími družstvami súťaže. „Stále sme bez straty bodov, čo nás samozrejme teší, ale zároveň musíme ešte pridať. V niektorých zápasoch sme pár krát zbytočne poľavili a zdramatizovali priebeh. Čo sa týka víkendu, do každého duelu ideme s cieľom vyhrať a nebudeme nič meniť ani teraz. V nedeľu sa stretnú dva najlepšie tímy doterajšieho priebehu ligy. Očakávame teda kvalitný zápas, keďže Capitol má výborné individuality. My sa budeme spoliehať, tak ako doteraz, na tímového ducha. A či budeme bez straty aj po tomto víkende? My veríme že áno,“ povedal tréner Detvy Radim Chamula.

 

Trnavčania opustili extraligu mužov a teraz sa zatiaľ trochu trápia aj v nižšej súťaži. V prvej lige totiž už niekoľko rokov vždy patrili k lídrom. V domácej hale to ale nebudú mať ani tentoraz jednoduché. Do Trnavy pricestuje Spišská Nová Ves a Falcons Stará Ľubovňa.  „Pozeral som na naše aktuálne umiestnenie za posledné dva týždne a nebol som z toho pohľadu nadšený. Ja osobne som sa zúčastnil len jedného zápasu, takže ťažko môžem čokoľvek hodnotiť. Je to tak ako to je a tento víkend to ideme napraviť a teším sa, že si konečne zahrám a spravím všetko preto, aby sme si pripísali šesť bodov,“ povedal tréner FBC 11 Trnava Matej Vanta.

 

Bratislavský White Eagles sa predstaví v Malackách, kam za ním pricestujú Spišiaci so Starou Ľubovňou. „Liga je veľmi vyrovnaná a do každého zápasu ideme s ambíciou získať čo najviac bodov. Posledný súboj v Detve nám ukázal, že keď sa vyvarujeme zbytočných vylúčení, môžeme odohrať vyrovnanú partiu s ktorýmkoľvek súperom z našej ligy. Musíme však hrať disciplinovane a nechať na ihrisku všetko. Máme na to, aby sme si po tomto víkende pripísali na svoj účet ďalších šesť bodov, ale musíme si to zaslúžiť a ísť šťastiu naproti,“ povedal odhodlane kouč White Eagles Oliver Halák.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter